oduševljeni OBILASKOM

FOTO / Učenici Osnovne škole Stoja danas su posjetili Policijsku upravu istarsku

| Autor: Glas Istre
(Foto: PU istarska)

(Foto: PU istarska)


Kako bi se bolje upoznali s policijskim poslom, Policijsku postaju Pula-Pola danas posjetili su učenici drugih razreda OŠ Stoja.

(Foto: PU istarska)(Foto: PU istarska)

Policijski službenici dočekali su vesele mališane te su im predstavili što sve radi policija i kako izgleda jedan radni dan policajca. Djeca su prvo razgledala šaltere upravnih poslova, a potom su sa zanimanjem razgledala dežurstvo policijske postaje, prostorije za zadržavanje i ispitivanje.

(Foto: PU istarska)(Foto: PU istarska)

Zanimalo ih je i kako izgleda rad kriminalističkih tehničara, te da li se tragovi pronalaze kao i televizijskim serijama. Isprobali su otkrivanje otisaka papilarnih linija, a za uspomenu na svoj posjet policiji ponijeli su na papirićima svoje otiske.

(Foto: PU istarska)(Foto: PU istarska)

Svoj posjet završili su razgledavanjem policijskih vozila pri čemu gotovo da nije bilo djeteta koje se nije poželjelo fotografirati na policijskom motociklu.

(Foto: PU istarska)(Foto: PU istarska)

Učenici i njihove učiteljice bili su oduševljeni posjetom policijskoj postaji te su se kroz razgovor s policijskim službenicima uvjerili da su oni tu za njih i da je policajac pomagač i prijatelj svakim djetetu.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter