UGOSTITELJSKE NOVOSTI

U OČEKIVANJU NOVE TURISTIČKE SEZONE Pula dobiva prvi sushi bar, kultni Fiorin mijenja ime i pretvara se u pizzeriju, a Merak zatvara vrata

Najatraktivniji projekt, barem prema dostupnim informacijama, je sushi bar koji će se otvoriti u prostoru bivšeg Glama na Korzu. Da nije riječ o prosječnom projektu pokazuje činjenica da kuhar dolazi s Filipina. I ne samo to, nego je po njemu nazvan i novi ugostiteljski objekt - Noy

| Autor: Ružica KORACA
Fiorin

Fiorin


Glam na Korzu postaje sushi bar, legendarni Fiorin u Prvomajskoj više neće biti kafić, nego pizzerija i pita house, a Merak na Stoji je zatvorio svoja vrata.

To su neke od novosti u pulskim ugostiteljskim krugovima koje se spremaju uoči nove sezone. Unatoč koroni i riskantnoj nadolazećoj turističkoj sezoni, mnogo toga je novo. Kupuje se, prodaje, mijenjaju se vlasnici, ideje, koncepti...

Novi lockdown

Najatraktivniji projekt, barem prema dostupnim informacijama, je sushi bar koji će se otvoriti u prostoru bivšeg Glama na pulskom Korzu. Da nije riječ o prosječnom projektu pokazuje činjenica da kuhar dolazi s Filipina. I ne samo to, nego je po njemu nazvan i novi ugostiteljski objekt - Noy.

Jako smo ponosni što ubrzo otvaramo dugo očekivani sushi bar Noy. Dolazim s Filipina i ponosan sam što ću gostima servirati paletu sushi specijaliteta. U početku ćemo krenuti s nekom bazom, koju ćemo nadopunjavati. Ne možemo reći točan datum otvaranja jer je vezan za epidemiološke mjere, kazao nam je Noy, koji jedva čeka otvaranje. No kako se može neslužbeno saznati, otvaranje sushi bara bit će za oko mjesec dana.

"Investicija je to na koju smo jako ponosni. Sushi bar bit će nešto vrlo posebno i atraktivno", dodaje Noy.

gg

U centru Pule dogodit će se još jedna zanimljiva izmjena. Kultni kafić Fiorin postaje mjesto gdje će se prodavati hrana, a naziv objekta se također mijenja u - Red Ruster Pizza and Pita Coffe House.

"Moramo se mijenjati jer se i vremena mijenjaju. Rekonstruirali smo unutrašnjost objekta. Bit će genijalno. Radovi su još u tijeku, a za otvaranje i mi, kao i ostali kolege, čekamo epidemiološke naputke. Svi pričaju o novom lockdownu do kojeg se nadam da neće doći. Mi ćemo se naravno ponašati prema naputcima stožera. Znam da će ova priča biti genijalna, te da će se svidjeti Puljanima i turistima koje očekujemo otvorenih ruku", rekao nam je vlasnik Toni Šestan, koji je prije oko godinu dana otvorio i Pita House nadomak Željezničkog kolodvora u Puli.

Novi vlasnici Volarije

Restoran Valli, koji je bio iza Augustovog hrama, promijenio je lokaciju. Nova adresa je pulska ACI marina, poznatija kao "torta".

"Restoran Valli sada će pružati bogatiju ponudu, imati veći tim ljudi, ali i adekvatniji prostor. Jako smo zadovoljni što ćemo započeti s radom na novoj lokaciji. Namjeravamo raditi tijekom cijele godine", rekao nam je Duje Cvitan, inače vlasnika i Corsa u centru Pule.

Nadalje, dva poznata pulska ugostitelja preuzimaju restoran Volaria u marini Veruda u Puli. Jedan od vlasnika ima caffe bar Stella, a drugi je suvlasnik Cabahije na Verudi i restorana Buffalo u Vodnjanu te još brojnih drugih ugostiteljskih objekata.  

"Prijašnji vlasnik odustao je od najma zbog situacije s koronom, a mi smo odlučili preuzeti u nadi da to neće uništiti nadolazeću turistički sezonu", kazali su nam novi vlasnici restorana Volaria koji s radom kreće početkom travnja.

"Ponuda će i dalje biti vrhunska. Garantiramo kvalitetu te očekujemo domaće i strane goste", poručili su nam iz Volarie.

gg

Bass na čekanju

Ugostitelj i vinar Luka Marčeta zatvorio je svoju vinariju iznad Konzuma na Stoji, a ističe da ga je pandemija primorala i na zatvaranje restorana Merak u istom dijelu grada. "Drugi val bio je koban i nismo imali drugog izbora nego zatvoriti", rekao nam je Luka Marčeta.

Marko Ristić, vlasnik ugostiteljskog objekta Šumi more na Valkanama, početkom godine je uzeo Bass na Verudi.

gg

"Bass trenutno renoviramo, ali otvaranje još nije u planu. Bilo je, ali kako očekujemo rigoroznie ugostiteljske mjere, mišljenja smo da to nema smisla. Vidjet ćemo što nam donose naredni mjeseci, a najmodavac shvaća trenutnu situaciju pa nam ne naplaćuje najam", kazao nam je Ristić.

Inače, Bass su od vlasnika Nikija Prele prvo preuzeli vlasnici Cabahije, ali su odustali od tog pothvata, te je nakon njih Bass preuzeo Ristić.    

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter