idilična scena

VIDEO/"SVIMA PUNO SREĆE, ZDRAVLJA I BLAGOSTANJA U REPUBLICI HRVATSKOJ!" Više od tisuću lampiona dobrih želja osvijetlilo pulsko nebo

| Autor: Chiara BILIĆ


Idilična scena nadvila se u subotu navečer nad pulskim amfiteatrom, gdje su Puljani visoko u zrak vinuli više od tisuću lampiona dobrih želja u sklopu 17. Hand Made festivala. Sve se poklopilo; ugodna temperatura, lijepa vidljivost i večer bez daška vjetra. Sad već tradicionalni doživljaj upotpunjen je i nastupom pulskih mažoretkinja, koje su ovaj put umjesto klasične zeleno-žute uniforme i bez štapa izvele plesnu točku sa svjetlećim krilima.

"Da mama, tata i Luka budu uvijek sretni", ispisali su na svoj lampion maleni Luka i njegova majka Andrea. Jer prije nego što su lanterne poletjele u mrak, valjalo je zaželjeti želju, a potom ju i napisati na lanternu. No, Iva i njezina kći Tia odlučile su da će njihova želja biti tajna. Tia smatra da je tako bolje jer onda nitko neće znati što bi htjela da joj se uskoro ostvari. Klasik su put neba uputile Nika i Vana: "Svima puno sreće, zdravlja i blagostanja u Republici Hrvatskoj!".

Na događaj koji nikog nije ostavio ravnodušnim pristigli građani svih uzrasta, no najviše su svakako uživala djeca u društvu roditelja. Puljani su se pred Arenom počeli okupljati već sat vremena prije no što su papirnate krijesnice poletjele u zrak, a vrijeme su kratili plešući i pjevajući.

Prihod od prodaje lampiona, koji su se prodavali na Hand made festu po cijeni od 25 kuna, i ove će godine imati svoj humanitaran izričaj - uslišat će nečije želje. S novcem se, naime, planira podmiriti trošak marendi za učenike potrebitih roditelja. Đacima pulskih osnovnih škola koji si ne mogu priuštiti taj obrok, platit će se cjelogodišnji iznos.  

Ako se netko zapitao što će se dogoditi s mnoštvom lampiona kada napokon negdje slete…razgradit će se u prirodi! Ekološki su, odnosno napravljeni od eko papira i bambusa.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter