POREČ

Svečanost u Dječjem vrtiću Paperino u Velom Maju OTVOREN ODJEL TALIJANSKOG VRTIĆA


Potrebe su velike, raste broj stanovnika, a s time i broj djece, pa je nužno otvarati nove predškolske ustanove. Poreč ima 53 naselja i želimo graditi puno manjih vrtića i jaslica po prigradskim naseljima, rekao je na svečanosti otvorenja gradonačelnik Grada Poreča Loris Peršurić

 

Područni odjel porečkog Talijanskog dječjeg vrtića "Paperino" svečano je otvoren u srijedu 16. siječnja 2019. u naselju Veli Maj, a prisustvovali su mu brojni uzvanici i novinari. U novom odjelu smještene su dvije jasličke skupine djece.

Prenamjena zgrade

Zgrada u kojoj je danas smješten vrtić donedavno je bilo sjedište područne osnove škole, a budući da su učenici iz ovog odjela s otvorenjem nove škole na Finidi prešli u novu zgradu, Grad Poreč odučio je pokrenuti prenamjenu zgrade. Radovi su počeli u ranu jesen, a u realizaciji cijelog projekta pomogli su i Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku koje je osiguralo sredstva za projektnu dokumentaciju, te lokalne tvrtke sa vrijednim donacijama - Plava Laguna, Špina, Europrotekt i B1.

Na svečanosti otvorenja gradonačelnik Grada Poreča Loris Peršurić podsjetio je da je Grad u zadnje dvije godine izgradio dvije osnovne škole u Žbandaju i na Finidi, a nastavlja ulagati u djecu.

- Potrebe su velike, raste broj stanovnika, a s time i broj djece, pa je nužno otvarati nove predškolske ustanove. Poreč ima 53 naselja i želimo graditi puno manjih vrtića i jaslica po prigradskim naseljima. Zahvaljujem svima koji su sudjelovali u pomoći i realizaciji ovog projekta, a posebno brojnim sponzorima, vjerujem da će djeci ovdje biti lijepo, a nakon toga idemo dalje. Jučer smo dobili bespovratna sredstva za novi vrtić u Dračevcu, za što će se uskoro raspisati natječaj i početi radovi. Do kraja godine planiramo otvoriti i taj vrtić, a sada projektiramo i novi vrtić u Žbandaju, rekao je gradonačelnik Peršurić.(C. B. G.)

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter