obavijest građanima

SUTRA DIO LUNGOMARE ZATVOREN ZA PROMET

| Autor: Glas Istre
Pula Lungomare (snimio Zvjezdan STRAHINJA)

Pula Lungomare (snimio Zvjezdan STRAHINJA)


Kao što je već bilo najavljeno, u sklopu projekta sanacije istočnog mola na kupalištu Valkane u više navrata, sukladno vremenskim uvjetima, izvode se betonski radovi na predmetnoj građevini a zbog smještanja strojeva, mehanizacije i opreme na prometnoj površini u Ulici Lungomare potrebno je u dijelu dvosmjerne prometnice istu zatvoriti za promet vozila.

Slijedom navedenog, izvođač radova, trgovačko društvo Murgons d.o.o. Pula predmetne radove planira izvoditi sutra, 14. studenog 2020. godine od 8:00 do 13:00 sati - ukoliko vremenski i ostali uvjeti budu odgovarajući za izvođenje radova. Prilikom izvođenja radova izvođač je dužan osigurati nesmetani pristup kolima hitne pomoći, vatrogascima i policiji u svakom trenutku odvijanja radova. Ovom prilikom mole se vozači za strpljenje i razumijevanje.

Posjetimo, u projekt sanacije istočnog mola na Valkamana Grad Pula krenuo je kako bi se kupačima osigurali bolji i kvalitetniji uvjeti odmora i relaksacije na jednom od najposjećenijih gradskih kupališta.

Radovi su započeli u drugoj polovici rujna te je do sada izvršeno štemanje temelja i izrada novog temelja, nove obloge mola te nove ploče. U sklopu projekta osim nove betonske plohe izradit će se i stepenice a svi radovi, veliki dio kojih je u moru, ovise o vremenskim uvjetima.
Investicija u vrijednosti od 287.375,00 kuna s uključenim PDV-om, u ovisnosti o vremenskim prilikama, planira se završiti do kraja studenog 2020. godine.


Navedimo također, da je izvođenje radova sanacije istočnog mola bilo planirano još u proljeća kako bi kupači prije početka ove sezone kupanja imali uređen mol, no na žalost, zbog okolnosti uzrokovanih virusom COVID- 19 u datom periodu iz opravdanih razloga nije bilo moguće započeti s radovima niti ih je kasnije bilo moguće planirati da se izvedu do početka ljetne sezone.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter