"NA KANTUNU"

Studenac (bivši Gavrilović) u centru Pule ne radi cijelo ljeto, što je pogodilo mnoge u kvartu. RASPITALI SMO SE ŠTO JE UZROK I KAKVA JE PERSPEKTIVA TE TRGOVINE

| Autor: Ružica KORACA
Trgovina Studenca u Puli

Trgovina Studenca u Puli


Trgovina Studenca u centru Pule, u bivšem Gavriloviću na uglu Zagrebačke i Veronske ulice, ostala je zatvorena čitavog ljeta. Prostor je i dan danas u mraku, a kroz staklena vrata vide se i neke poluprazne police.

Ova trgovina je odlično radila, potvrđuju nam i susjedi, a sada brojni kupci lupaju glavom o vrata. Doduše, neki i dalje čekaju da uđu, zaviruju unutra, jer je s vrata maknuta oznaka da je zatvoreno.

- Svaki dan vidim strance s maskama na licu kako jednostavno čekaju ispred trgovine, s obzirom da je to postala navika zbog korone. Na vratima i dalje stoji naputak da je unutra maksimalno dopušteno deset kupaca istovremeno i ostala pravila vezana uz koronu, kaže nam djelatnica iz susjedne trgovine.

Kola priča da su djelatnici otišli prvo nakratko, zbog kvara na električnim instalacijama, nisu radili frižideri i klime, ali je onda presudio ljetni nedostatak radne snage pa su ih poslali na druge lokacije. Čuje se, međutim, da će se trgovina ubrzo ipak otvoriti.

- Poznati Gavrilović godinama je radio bez prestanka i sada dođe Studenac i nastanu kvarovi kojih prije nikad nije bilo. Ova trgovina doista nedostaje, kaže nam gospođa Ivana koja stanuje u susjedstvu.

Studenac u Puli ima 27 trgovina. Sve ostale njihove trgovine su u funkciji, štoviše, pred ljeto su otvorili brojne nove, od Stoje do centra grada.

Voditeljica jedne od njihovih trgovina u Puli potvrdila nam je kvartovske priče o razlozima zašto poslovnica u centru grada nije proradila čitavog ljeta, ali je i najavila njezino skoro otvaranje, štoviše, već idućeg tjedna.

- Imali su problema s dotrajalom klimom i frižiderima. Ti problemi su riješeni prošlog tjedna i idući tjedan bi se trgovina trebala otvoriti. Nedostatak radne snage zapravo je razlog sporog razvoja situacije, kazala je.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom