Snimio M. MIJOŠEK
Moram naglasiti da sam izuzetno zahvalan mojim stalnim kupcima koji su mi tijekom ova dva tjedna davali podršku, raspitivali se za moje dečke, pitali kada ćemo opet otvoriti. To je bilo poput svojevrsne ankete da vidimo kako stojimo na tržištu i stvarno sam ganut mnogim komentarima i riječima koje su ljudi upućivali što uživo, što putem društvenih mreža, ustvrdio je Tupajić
Poznata pulska mesnica "Libero" ponovno će sutra otvoriti svoja vrata kupcima. Naime, ova, jedna od najpopularnijih i po mnogima najbolja pulska mesnica, zatvorena je 18. kolovoza zbog pojave koronavirusa među djelatnicima. Sada, s dobivanjem negativnih nalaza i istekom (samo)izolacije, zaposlenici se vraćaju na svoja radna mjesta, a mesnica "Libero" ponovno počinje s radom.
Od ukupno 27 zaposlenih, njih pet je bilo pozitivno na Covid-19, među njima i sam vlasnik mesnice Slobodan Libero Tupajić, a osim dvojice koji su zbog ranijih zdravstvenih tegoba i dalje na bolovanju, svi ostali se vraćaju na posao.
Sterilan prostor
- Moram reći da smo mjesec dana ranije u mesnicu stavili novi i puno jači klima-uređaj koji su djelatnici maksimalno koristili, možda malo i previše, te osobno smatram da je tu bio početak problema. Primjerice, unutar tog dijela mesnice znalo je biti 17 stupnjeva, dok je vani bilo 38, pa i 39. Ja sam im govorio da smanje, da razlika mora biti manja, ali njima je valjda tako pasalo i tu su onda počele prve tegobe, ali u vidu prehlada, temperatura i šmrcanja. Dakle, oni su se nahladili i očito im je pao imunitet i dovoljno da je netko unio virus, sve se 'lovilo'. Nekoliko je djelatnika na pultu, u prodaji, izravno u dodiru s kupcima, ali ne znamo tko je zapravo prvi dobio taj virus. Mi smo se pridržavali svih mjera, ljudi su čekali ispred mesnice svoj red, nosili maske, dezinficirali ruke, ali mislim da je presudio taj pad imuniteta, mišljenja je Tupajić.
Nakon zatvaranja mesnice, kaže nam, cijeli je prostor temeljito dezinficiran, a to je u dva navrata opet ponovljeno. Posebno je, kaže, dao očistiti sve odvodne cijevi, sifone i generalno čitavu mesnicu tako da sada gotovo u sterilnom prostoru dočekuju prve kupce.
- Moram ovdje naglasiti da sam izuzetno zahvalan mojim stalnim kupcima koji su mi tijekom ova dva tjedna davali podršku, raspitivali se za moje dečke, pitali kada ćemo opet otvoriti. To je bilo poput svojevrsne ankete da vidimo kako stojimo na tržištu i stvarno sam ganut mnogim komentarima i riječima koje su ljudi upućivali što uživo, što putem društvenih mreža. Ima i negativnih komentara, ali jako malo pa i to govori da smo na pravom putu i da radimo dobro, ustvrdio je Tupajić.
Podijelio meso
Budući da je i sam bio pozitivan na koronu, prošao je, kaže, neko vlastito iskustvo i stoga danas tvrdi da su se ljudi malo opustili i da se zato taj virus širi, ali i da ne valja paničariti. Uz kvalitetnu masku, dezinfekciju i potrebnu distancu, nema razloga za strah, kaže Libero, i sve pohvale upućuje pulskim epidemiolozima.