FAŽANA

Pomama kupaca za Fažanom jug - jednoj parceli cijena dizana 18 puta!


Trećem zemljištu na atraktivnoj Fažani jug cijena je s početnih 283,5 tisuća porasla na 339,1 tisuću eura, što znači da joj je kvadrat licitacijom poskupio s 350 na 418 eura * Već je na početku godine uvelike premašen plan od 4,5 milijuna kuna prihoda od prodaje zemljišta

 

Nadmetanje za općinske nekretnine 25. siječnja u Fažani pokazalo je da itekako još postoji interesa za skupe parcele u Fažani i polučilo više nego dobre, za općinare i skroz neočekivane rezultate. Od deset ponuđenih nekretnina prodano ih je pet, što se rijetko događalo na dosadašnjim natječajima, čime je za komunalnu kasu ostvaren prihod od osam milijuna kuna!

Prodane su i tri od četiri ponuđene parcele na Fažani jug, atraktivnom kvartu kod Vile San Lorenzo gdje Općina kvadrat cijeni od 350 do 400 eura, a samo zahvaljujući njima budžet će biti podebljan za više od sedam milijuna kuna. Iznos bi za Općinu bio i veći da par iz Njemačke, koji je "uzeo" dvije parcele, nije naknadno odustao od jedne. Riječ je o četvrtoj ponuđenoj parceli na jugu Fažane koja će morati u ponovnu prodaju sljedećim natječajem.

Protiv prodaje tri općinska vijećnika IDS-a

Na sjednici Općinskog vijeća u srijedu, vijećnici u krnjem sastavu (nedostajala su dva vijećnika koalicije IDS-Zeleni i jedan koalicije SDP-HSU), donijeli su odluku o prihvatu ponuda i sklapanju ugovora o kupoprodaji. No, ne glatko: sa sedam glasova za i tri protiv od deset prisutnih vijećnika.

- Imam dvije primjedbe. Prva je da smo razgovarali da ćemo mijenjati tekst natječaja da se ne događaju odustajanja nakon završenog nadmetanja i nismo ništa učinili. Druga je da smo prodajom premašili plan na prihodovnoj strani. On je bio 4,5 milijuna kuna, a sada će prihodi biti i veći od sedam milijuna kuna pa ćemo morati ići u rebalans. Trebali smo pripremiti projekte pa onda raspisati natječaj da bi, kada prodamo nekretnine, već imali nešto spremno za financiranje, rekao je Aleksej Mišan (IDS), predsjednik vijeća.(Zvjezdan STRAHINJA)

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter