NEMILA SCENA U PULI

Pas bez nadzora u parku Monte Zaro uplašio djecu iz vrtića. Vlasnik ga nije želio vezati. OBAVIJEŠTENA I POLICIJA

| Autor: Helena MOSTARKIĆ GOBBO
(Snimio Mirjana Vermezović Ivanović)

(Snimio Mirjana Vermezović Ivanović)


Do redakcije Glasa Istre stigle su informacije o događaju koji je uznemirio djelatnice Dječjeg vrtića Monte Zaro, područnog odjela matičnog vrtića "Mali svijet", koje su bile u šetnji s mališanima. Kao razlog njihove uznemirenosti naveden je potencijalno opasan pas koji je boravio u parku Monte Zaro, kod fontane, ali bez adekvatnog nadzora vlasnika. O cijelom slučaju na koncu se obaviještena i policija.

Iz PU istarske kažu da su u srijedu, 23. veljače, u poslijepodnevnim satima zaprimili prijavu o muškarcu koji je šetao sa psom bez povodca parkom Monte Zaro dok su tamo bila djeca iz obližnjeg vrtića, što je kod djece izazvalo strah. Potvrdila je to za Glas Istre glasnogovornica Policijske uprave Istarske Suzana Sokač.

"Muškarac psa nije stavio pod nadzor niti na zamolbu odgajateljice. Policijski službenici provode mjere kako bi se utvrdile sve okolnosti ovog događaja", izvijestila je Sokač.

Detalje nam je pojasnila i ravnateljica Dječjeg vrtića "Mali svijet" Sanja Krizman.

"Događaj se zbio u srijedu, 23. veljače u jutarnjim satima dok su odgojiteljice bile s djecom u obližnjem parku na Monte Zaru. Tada je u park došao gospodin sa psom bez povodca. Unatoč opetovanim i ljubaznim molbama odgojiteljica, gospodin nije želio psu staviti povodac. Odgojiteljice su brzo reagirale te se djeci nije ništa dogodilo, ali je jednu odgojiteljicu pas ipak uspio okrznuti. O događaju smo obavijestili nadležne institucije. Ujedno, zamolili smo da djelatnici Policijske postaje Pula u narednom razdoblju intenzivnije obiđu Monte Zaro kako bi se prevenirali ovakvi ili događaji s većim i neželjenim posljedicama", navela je ravnateljica Krizman.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter