KOŠARKA

OZLJEDAMA DESETKOVANA PULA 1981 DOČEKUJE AGRODALM, Pušić: Baciti se na glavu pred domaćim navijačima


S tri poraza u nizu, koji su ih pogurali na pretposljednju poziciju na ljestvici, košarkaši Pule dočekuju Agrodalm. Susret osmog prvoligaškog kola igrat će se danas, s početkom u 20 sati, u Domu sportova "Mate Parlov" u koji Zagrepčani stižu kao trećeplasirana momčad lige.

- Utakmica koju smo protiv njih odigrali prošle sezone u Zagrebu bila mi je prva nakon povratka košarci. Na kraju smo izgubili s dva poena razlike, ali pokazali da se s njima može igrati te vjerujem da bismo im se i sada mogli ravnopravno suprotstaviti, naročito ako se zna da ih je ljetos napustio najbolji igrač - rekao je Vedran Pušić, centar Pule 1981. - Momčad su bez pojedinca koji se posebno ističe, skup starijih i iskusnijih igrača koji su prošli školu košarke u ozbiljnim zagrebačkim klubovima.

Toni Jelenković i Saša Gligorović, koji zbog ozljede nisu igrali prošlo kolo u Zadru, preskočit će i ovaj ogled, a bolovanje je u međuvremenu otvorio i Igor Stojanović.

- Voljni moment i pristup će biti važni, ali teško će biti sa šest-sedam igrača u rotaciji držati željeni ritam 40 minuta. Morat ćemo odigrati čvrsto, ali ujedno i pametno te se čuvati osobnih grešaka. Činjenica je da doma uvijek igramo bolje nego u gostima, valjda se ne želimo osramotiti pred svojim navijačima pa se bacamo na glavu. Idemo to i danas ponoviti, pokazati veću želju i iznenaditi Zagrepčane - najavio je Pušić utakmicu u kojoj će pulska publika prvi put na djelu moći vidjeti Henryja Frencha. - Dobar je igrač i više daje za momčad od svog prethodnika Hortmana, koji je bio puno bolji individualac i mogao je u gustim situacijama zabiti šut preko ruke, što French ne može. No, zato on igra bolju obranu i želi dodati, stalno gleda kako će upisati asistenciju, a usto je strašno skočan. Igrao sam u karijeri s puno Amerikanaca, ali nikad s ovakvim koji kao od šale glavom dira obruč. Čudo jedno koliko je French skočan.

Upravo su asistencije ono što nedostaje pulskoj momčadi.

-Nije to do asistenta, ima u ovoj momčadi igrača koji mogu dodati, već problem leži u činjenici da ih suigrači ne isprate tijekom određene akcije i ne budu u pravo vrijeme na pravom mjestu. Prošle sezone imao sam odličnu unutrašnju igru s Đugumom i to mi sada fali, visoki igrač s kojim bih mogao odigrati neke akcije - priznao je Pušić, koji u prosjeku postiže 16,8 koševa po utakmici i trenutno je deseti strijelac lige. - Svakim danom sam sve bolji, ali još uvijek osjećam da nisam na nivou na kojem sam bio prije ozljede. Realno, mislim da ću pravi biti tek za drugi dio sezone. (I. CEROVAC)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter