KOŠARKA

Puljanke u derbiju 8. kola u nedjelju gostuju kod Trešnjevke FOKUSIRATI SE NA IGRU I POKAZATI VOLJU U OBRANI


Zgusnulo se na vrhu ljestvice Prve lige košarkašica nakon sedam odigranih kola. Poprilično iznenađujuće, kolonu predvodi stopostotni Split, slijede ga s jednim porazom aktualni prvak Medveščak i Zadar, još jedno iznenađenje, a onda dolaze dvije ekipe s po dva poraza, Trešnjevka 2009 i Pula Črnja Tours. Upravo će one ove nedjelje u Zagrebu, s početkom u 17 sati, odmjeriti snagu u susretu koji je uvijek bio više od igre. Ne toliko zbog rezultatske neizvjesnosti, jer su Zagrepčanke u seriji od sedam uzastopnih pobjeda, uz prosječno 27 postignutih poena više od Puljanki, koliko zbog rivaliteta koji vlada između dvojice trenera, Ivana Đukića i Deana Nemeca.

Filozofiraju

Novi međusobni dvoboj zadovoljniji dočekuje Đukić, čije su igračice u prošlom kolu slavile u Slavonskom Brodu, dok su Zagrepčanke uvjerljivo poražene u Zadru. Pulska pobjeda dodatno dobiva na težini ako se zna da su do nje stigli bez pomoći prve igračice lige Ivane Tikvić, koja je stigla direktno iz reprezentacije te je bila umorna nakon priprema i dvije odigrane kvalifikacijske utakmice.

- Opet smo odigrale katastrofalno. U napadu imamo dovoljno ideja i uvijek ćemo nešto iskombinirati, no problem ostaje obrana koja je i ovom prilikom bila jako loša. Obrana je pitanje volje i ako je u igri pokažemo, sve će doći na svoje. Nema tu neke prevelike mudrosti, samo treba razmišljati i stalno biti uz protivničkog igrača, graditi ga i ići na skok, kaže Katarina Trehub, s 27 poena i 23 skoka prvo ime utakmice protiv Broda. - Usto, previše filozofiramo u igri i radimo krive odabire te kad trebamo dodati to ne napravimo i obrnuto. Događaju nam se početničke greške i često nismo glavama na terenu. To su jedine dvije stvari koje nam nedostaju, da se fokusiramo na igru i pokažemo volju u obrani, sve ostalo imamo.

Žele li Puljanke u nedjelju prekinuti neugodan niz, ta će dva segmenta definitivno morati popraviti.

- Obrana je ključ, ako nju odigramo dobro, uvjerena sam da možemo do pobjede. Uvježbavale smo ovog tjedna neke stvari, no problem je što nas je malo na treninzima pa ostaje upitno koliko smo dobro svladale sve što smo željele - istaknula je Trehub, koja je odličnom predstavom protiv Broda postala treća skakačica lige, segmenta u kojem je i dalje nedodirljiva Tikvić.

Iskoristiti skok

- Definitivno smo skakački najbolja ekipa lige i to moramo iskoristiti, ali isto nam se tako moraju i bekovi pridružiti. Previše je nerezonskih šutova s njihove strane, a nedostaju nam njihovi prodori i dodavanja na centre. Kao da se previše boje tih ulazaka, a čak i kad krenu, ne vide kad se mi u reketu postavimo u prvu poziciju i ne dobivamo lopte u pravom trenutku. Umorimo se od stalnog guranja pod košem, naročito sada kad nije bilo Ivane. S druge strane, kad smo sve tri na raspolaganju, bude utakmica na kojima mi fali minutaže. Odigram nekad samo 15-ak minuta tijekom kojih ne mogu pokazati sve što znam. Sigurno bi moje brojke bile veće da više igram, pokazala sam to protiv Broda. (I. CEROVAC)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter