E-VRTIĆ

Objavljena konačna lista prvenstva: U pulske se vrtiće upisuje 437 djece

| Autor: Mirjana VERMEZOVIĆ IVANOVIĆ

Na službenim stranicama Grada Pule i oglasnoj ploči Dječjih vrtića objavljena je konačna lista prvenstva za upis djece u narednoj pedagoškoj godini. Upisat će se 437 djece, od kojih 193 u jaslice, 148 u vrtiće, a 11 će u predškolu. Roditeljima još 85 djece koja do 1. rujna neće napuniti 12 mjeseci života, Grad je izašao ususret te im odobrio mogućnost upisa čim se za to steknu formalni uvjeti.

Pula bilježi konstantno povećanje broja novorođene djece, što je vidljivo i po broju novorođenačkih naknada koje Grad dodjeljuje roditeljima. U prvih šest mjeseci ove godine u Puli je rođeno 200 djece, 44 više nego lani prve polovice godine. Slijedom toga ove se godine javio i veći broj roditelja čija djeca već u rujnu navršavaju godinu dana pa je Grad i njima osigurao predškolski program.

- Jedinstveni upis djece u dječje vrtiće provodio se od 20. svibnja do 3. lipnja putem sustava e-Vrtića zahvaljujući kojem je smanjena papirnata birokracija, postupak je znatno brži, transparentniji i jednostavniji, a roditeljima su omogućene financijske uštede. Takav sustav omogućuje jedinstvene upise po istim kriterijima za tri dječja vrtića čiji je osnivač Grad i 21 privatni vrtić, navode iz Grada te napominju da je ove godine upisano 22 djece više nego lani.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter