VELI VRH

NAJMLAĐA LISTA ZA MJESNE ODBORE U GRADU Nezavisna lista Marina Drandića okuplja mlade i visokoobrazovane ljude

| Autor: Borka PETROVIĆ

Ne kandidiramo se za nikakve fotelje i ne zanima nas politika, mi smo operativci koji će se boriti za prosperitet svoga kraja, kao što smo to činili do sada, kaže nositelj liste Marino Drandić

Kandidacijska lista grupe birača Mjesnog odbora Veli Vrh, nositelja Marina Drandića, na nedjeljnim će se izborima predstaviti glasačima kao najmlađa lista za mjesne odbore. Na njoj su se, pod nazivom "Za bolji Veli Vrh", okupili mladi i visokoobrazovani ljudi koji žive u ovome kvartu - Miha Paus, Dino Kranjc, Igor Horvat, Luka Licul-Coppe, Daria Zulim, Martina Marčeta Šverko, Maja Retkovac i Ivana Božić.

Drandić odmah u početku napominje da je ova lista uspješno odradila već dva mandata, s tim da je on jednom bio predsjednik Vijeća, a u posljednjem sazivu zamjenik. 

Rad za svoj kvart

- Nismo stranka, mi smo grupa građana koja želi raditi za svoj kvart. Ne kandidiramo se ni za kakve fotelje i ne zanima nas politika, mi smo operativci koji će se boriti za prosperitet svoga kraja, kao što smo to činili do sada, naglašava Drandić dodajući da su u proteklim mandatima puno razgovarali s mještanima Velog Vrha, organizirali javne rasprave i tribine te da je većina njihovih prijedloga prihvaćena.

Tako je, nabraja, u njihovim sazivima na Velom Vrhu postavljeno veliko sidro kod kružnog toka, ploča mjesta, a na "kikiriki rotoru" montirani stupići te ukinuta dva pješačka prijelaza radi veće sigurnosti pješaka, napravljena trim staza, organizirane razne akcije, predavanja i edukacije za starije.

- U narednom mandatu radit ćemo i dalje na rješavanju pitanja parkinga, zalagati se za izgradnju komunalne infrastrukture te inicirati izradu višegodišnjih planova izgradnje koji ne postoje, navodi Drandić. Tražit će i održavanje prometnica i signalizacije, rekonstrukciju Vodnjanske, Zahtiline i Jeromeline ulice, Paduljskog puta, Paganorske i Fažanske ceste, izgradnju Bunarske i ulice Fojba, Sponzine te ulica Veli Vrh i Borik, kao i ravnopravnu izgradnju kanalizacijske, vodovodne, plinske i telefonske mreže. 

Odrekli se naknade

Ova će se lista, nadalje, zauzimati za izgradnju dječjih igrališta i pakova, organizirati mjesnu feštu, dobrovoljne akcije čišćenja, turistički promovirati mjesto ali i tražiti učinkovitiju javnu uslugu te učestalije linije lokalnog prijevoza. Drandić kaže da mjesni odbori po svojim ingerencijama ne mogu graditi, ali zato mogu predlagati, tražiti i poticati. Vijećnici s ove liste napominju da se njihov MO jedini u gradu odrekao naknada te je u četverogodišnjem mandatu prikupljeno 60-ak tisuća kuna što je donirano potrebitima.

- Uspješni smo i neovisni, naučili smo sami stvarati i mislim da smo zadnjih godina pokazali da znamo i možemo raditi. Stoga pozivam ljude da izađu u nedjelju na izbore i glasaju za našu listu broj 2, pozvao je Dino Kranjc. "Pridružite se našim idejama. Budite aktivni i realizirajte svoje ideje uz našu pomoć. Doprinesite Velom Vrhu. Upravo vi, naši sumještani, znate koje su vaše potrebe i zato budite aktivni, izađite na izbore i realizirajte svoje ideje uz našu pomoć", pozivaju ovi mladi ljudi.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter