OPĆINA SVETA NEDJELJA

NA ŠTRMCU SE GRADI SE SUSTAV ODVODNJE I PROČIŠĆAVANJA OTPADNIH VODA, mještani i dalje gunđaju, ovoga puta zbog kašnjenja radova


Zbog radova na kanalizaciji u naselju Štrmac, pojedini mještani izrazili su svoje nezadovoljstvo. Jedna od njih kaže nam kako su nakon stanke u kolovozu, radovi opet nastavljeni krajem kolovoza te se odvijaju na dionici od oko 200 metra duž ulice zbog čega se neki stanovnici jedva probijaju do svojih kuća budući da je ulica zatvorena s obje strane. Veli da automobile drže na javnim površinama, a smeće se prelijeva iz kanti. K tome, ističe, radovi nisu dovršeni do 30. rujna kao što je bilo najavljeno. Strojevi se gase za vikend pa se onda opet pale ponedjeljkom, a mještani ne znaju kada će radovi biti završeni i kada će prestati njihova izolacija.

U općini Sveta Nedelja uputili su nas na investitora Istarski vodozaštitni sustav. Riječ je o sustav odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda naselja Štrmac koji je projektiran za prikupljanje otpadnih voda samo jednog dijela naselja, jer u drugom dijelu već postoji kanalizacija. Posao je vrijedan oko 2,3 milijuna kuna uz ugovoreni rok izgradnje od 6 mjeseci.

- Radovi na izgradnji započeli su 30.ožujka, s predviđenim rokom dovršetka do 30. rujna. Na zahtjev mještana i općine, u periodu od 27. srpnja do 16. kolovoza radovi su obustavljeni. Tijekom gradnje sustava odvodnje u proces se uključio Vodovod Labin radi potrebe zamjene dotrajalih vodovodnih cijevi na više pozicija u ukupnoj dužini od oko 250 metara. Radovi su morali biti obavljeni istovremeno, kako bi se iskoristili iskopi i zemljani radovi, te s namjerom da se nakon postavljanja te infrastrukture, u potpunosti obnove prometnice novim asfaltom. Ove objektivne okolnosti dovele su do potrebe za produženjem roka dovršetka izgradnje za približno dvadeset dana. Očekivani dovršetak radova je do 22. listopada, rekao nam je Daniel Maurović, direktor Istarskog vodozaštitnog sustava Buzet, investitora ovog projekta.(B. BIOČIĆ)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter