đir po tržnici

Lovostaj, a srdela ima - slovenskih

| Autor: Ružica Koraca
Srdele (snimila Ružica Koraca)

Srdele (snimila Ružica Koraca)


Iako je lovostaj, srdela na ribarnici ima. Doduše, nisu hrvatske, nego slovenske. Orade i brancini su iz uzgajališta, divlje orade iz mora ali po cijeni od 150 kuna po kilogramu, dok je ona iz uzgajališta 60 kuna manje. Kozice su "iz Europe".

- Europska unija uzima naše kozice, a oni nama šalju njihove. Milina. Evo ja prodajem robu iz Ekvadora ili Španjolske, kazala nam je prodavačica Karmen Mikovčić.

- Srdele su slovenske jer je kod nas još uvijek lovostaj koji bi , da mene pitate, trebalo ukinuti. Nema on nekog smisla jer se količina srdele neće povećati, a mi te mjesece jedemo slovensku. Novi je lovostaj i od 1. do 31. svibnja za plavu ribu, te tri mjeseca sada, kazale su nam prodavačice.

Uočili smo i zubaca kapitalca teškog 6,5 kilograma. Cijena? Prema dogovoru. Ponuđen nam je za 150 kuna po kili pa kako se dogovorimo. Zanimljivo je, doznajemo, da ponekad veće primjerke znaju kupiti i kućanstva za neka privatna druženja, a ne samo restorani. Vezano uz restorane, poznatog pulskog ugostitelja Morisa Civitica pitali smo što kaže za ponudu pulske ribarnice.

-Ribarnica i današnja ponuda je nikakva. Srdele su iz Slovenije, ma ča ne bi jeno malo skratili taj lovostaj, kazao je Civitico.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter