NAKON ODLUKE O ZATVARANJU VRTIĆA

KRALJEVSTVO ZA DADILJU Tetama čuvalicama u Puli užarili se telefoni, roditelji ne pitaju za cijenu


Nadajmo se samo da očajnu potražnju neće iskoristiti "vrlo tražena roba" i podignuti cijenu čuvanja djece. Inače, prosječna cijena dadiljanja je 35 kuna po satu

 

Dadilje se su od jučer postale vrlo tražena "roba" u Puli. Odlukom Grada Pule da se od 14. travnja obustavlja rad vrtića zbog prevencije širenja koronavirusa, mnoge je roditelje dovela u nezavidan položaj - kamo s djecom? Pitaju se to posebno oni koji nemaju mogućnost "baka servisa", a raditi se mora.

Dadilje su tako postale jedina opcija, i potražnja je, kako doznajemo, velika.

"Kraljevstvo za dadilju", mogla bi se slikovito opisati situacija jer prema riječima jedne od njih, telefon joj od jučer ne prestaje zvoniti. "Zove me jako puno ljudi, mole za pomoć, pa makar i na dva do tri sata", kaže nam jedna pulska dadilja, dodajući da čak ne pitaju ni za cijenu.

- Dugo radim ovaj posao, i nikad se ovako nešto nije dogodilo. Roditelji su zapravo očajni, i pokušavaju na sve načine prebroditi ovu izvanrednu situaciju. Nažalost, pravih dadilja je malo, mnogi se neće moći snaći, tim više jer ni mi nismo svemoguće i moramo se pridržavati mjera. Dakle, nema grupiranja i radi se jedan na jedan, rekla je.

Kako će se cijela situacija odraziti na roditelje, njihov posao i poslodavce ostaje za vidjeti, no umirujuće poruke Vlade i lokalne samouprave govore da će sve biti u redu. Pomoći će kažu.

Nadajmo se samo da očajnu potražnju neće iskoristiti "vrlo tražena roba" i podignuti cijenu čuvanja djece. Inače, prosječna cijena dadiljanja je 35 kuna po satu.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter