ISTRA 1961

MARIN GRUJEVIĆ: Uz dobre zimske pripreme i poneko pravo pojačanje možemo biti sedmi ili osmi


Mi smo unutar četiri kola znali promijeniti devet igrača u startnoj postavi i sve je to dosta utjecalo na igru te kad se sve zbroji, možemo biti zadovoljni s bodovnim učinkom. Uz sve probleme koji su nas mučili, Inter i Slaven Belupo su bod, odnosno dva ispred nas, rekao je Grujević

 

Kratko će nogometaši Istre 1961 uživati u zimskoj stanci. "Zeleno-žuti" su posljednji susret prvog dijela sezone, domaći sraz s Rudešom, odigrali 16. prosinca nakon čega je trener Krunoslav Rendulić raspustio igrački kadar i novi sastanak zakazao za 4. siječnja, kad kreću pripreme za nastavak prvenstva. Odmor je igračima pulskog prvoligaša dodatno "začinio" kondicijski trener Marko Matušinskij, koji im je podijelio program rada kojeg se moraju pridržavati kako bi se na "Drosinu" vratili u optimalnom fizičkom stanju. Da su domaću zadaću shvatili ozbiljno potvrdio je Marin Grujević, koji nam se jučer prijepodne javio nakon odrađenog treninga u teretani.

Nova momčad

- Aktivni odmor, premda je pauza stvarno kratka pa se ne stignemo zapustiti ni da hoćemo. Usto, ja sam igrao malonogometne turnire u Puli i Crikvenici čime sam dodatno održavao formu i u Pulu ću se vratiti spreman. Ostat ću dotad u Rijeci, družiti se s obitelji i prijateljima, jer vremena je malo te nisam želio otići na nikakva putovanja koja bi me samo nepotrebno umorila, rekao je Marin Grujević, kapetan Istre 1961 i igrač s najvećom minutažom u prvom dijelu sezone. - Sigurno da sam zadovoljan s obje te činjenice. Lijepo je biti kapetan, naročito u situaciji kad smo promijenili trojicu trenera i svi su mi ukazali povjerenje. Na početku sezone sam se, kao i svi, malo tražio. Bilo je nekih utakmica koje sam lošije odigrao, dogodila mi se potom i ozljeda, ali nakon što sam se oporavio i ulovio kontinuitet, mogu reći da sam svojim igrama zadovoljan. Naravno da uvijek može bolje, no nogomet je momčadski sport i kako igra momčad, tako igram i ja.

Kad smo se već dotakli igre koju je u prvom dijelu sezone pružala Istra 1961, nju su obilježile oscilacije koje su dovele do bodovnog konta s kojim zeleno-žuti poklonici teško mogu biti zadovoljni.

- I ja sam osobno malo više očekivao, kako od momčadi, tako i od samog sebe. Obično tako bude kad krene jedna ovakva priča, dođu novi vlasnici te odmah svima i apetiti narastu, usprkos činjenici što smo svi znali da se stvara jedna potpuno nova momčad s puno mladih igrača u svojim redovima. Mladi igrači skloni su oscilacijama, a kad su se na to nadovezali stalni dolasci i odlasci te tri promjene trenera, nikako nismo uspijevali spojiti dvije-tri dobre utakmice, istaknuo je Grujević. - Na jednu dobru nadovezale bi se dvije loše i stalno smo se tražili. Svaki trener imao je svoju viziju, tražio i očekivao nešto drugo od nas, mijenjale su se formacije i pozicije igračima te nije bilo lako sve to izgurati. Mi smo unutar četiri kola znali promijeniti devet igrača u startnoj postavi i sve je to dosta utjecalo na igru te kad se sve zbroji, možemo biti zadovoljni s bodovnim učinkom. Uz sve probleme koji su nas mučili, Inter i Slaven Belupo su bod, odnosno dva ispred nas te uz dobro odrađene zimske pripreme i poneko pravo pojačanje, mislim da ne bi trebalo biti problema da se na proljeće s njima upustimo u borbu u kojoj ćemo slaviti i izboriti sedmo ili osmo mjesto na ljestvici te osigurati prvoligaški status.

Ponoviti Rudeš

Na pitanje što su u prvom dijelu sezone mogli bolje odraditi, Grujević nije previše razmišljao prije nego je ponudio odgovor.

-Domaće utakmice, previše je na njima bilo kiksova. Najviše žalim za porazom od Intera, ali trebali smo više napraviti i na utakmicama s Lokomotivom i Goricom. Svi su od nas tom prilikom očekivali pobjede na domaćem terenu i stvorio se veliki pritisak s kojim se nismo uspijevali nositi. (Ivica CEROVAC)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter