ISTRA 1961

FEBRON ZIU Jedan igrač već dogovoren, a klub stalno traži hrvatske igrače


Nakon što je sportski direktor Febron Ziu stigao na mjesto Pepea Calderona, koji je natrpao svlačionicu sličnim profilom igrača, očekuju se njegovi prvi potezi. Zapravo, jedan je potez već povukao odmah po dolasku, doveo je ekvadorsko krilo Jonathana Caiceda. No, sad bi on trebao, u suradnji s trenerom Rendulićem i upravom kluba, voditi glavnu riječ u predstojećem zimskom prijelaznom roku. Stoga smo pitanja o prijelaznom roku "zeleno-žutih" uputili njemu, iako je razumljivo da neće "istrčati" s imenima prije nego li sve bude i dogovoreno.

Mierez sigurno ostaje

Koji igrači iz aktualnog kadra više neće biti članovi Istre 1961 na proljeće?

- Luis Vila i Francisco Tena su već napustili klub. Barem još jedan igrač će otići, ali vidjet ćemo s vremenom. Najvažnije nam je da su svi dolasci i odlasci finalizirani što prije.

Da li je već dogovoren dolazak novih igrača?

- Da. Već smo dogovorili dolazak jednog igrača, ali iz razumljivih razloga ne možemo još izaći s njegovim imenom. Pregovori su u završnoj fazi s još dvojicom igrača. Za dalje ćemo vidjeti.

Planirate li se više okrenuti dovođenju hrvatskih igrača?

- U stalnoj smo potrazi. Tražimo profil igrača koji će nam odgovarati, igrače koji će biti sposobni nositi se s teretom u drugom dijelu sezone.

Hoće li Mierez sigurno ostati u Istri 1961 ili ovisi o ponudi?

- Mierez ima ugovor do kraja sezone. Još uvijek je rano govoriti o njegovom stalnom ostanku, ali će sigurno biti s nama do kraja sezone.

Koje pozicije u momčadi smatrate da treba pojačati?

- Najvažnije nam je pojačati sredinu terena i obranu, ali također gledamo da unaprijedimo momčad na svim poljima, ako je moguće.

Da li strategiju prijelaznog roka dogovarate isključivo s trenerom Rendulićem ili još neko sudjeluje u tome?

- Da, strategiju prijelaznog roka i dovođenja igrača dogovaram s trenerom i općenito sportskim dijelom kluba. Razgovaramo, iznosimo mišljenja pa donosimo zaključke.( Roberto CAR)

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter