POMOĆ U DOBRA KORONAKRIZE

Grad Pula dodjeljuje više od 500 tisuća kuna bespovratnih potpora POLJOPRIVREDI I RURALNOM RAZVOJU

| Autor: Milan PAVLOVIĆ
Ilustracija (Snimio Milivoj Mijošek)

Ilustracija (Snimio Milivoj Mijošek)


U sklopu Programa potpore poljoprivredi i ruralnom razvoju pulskim će poljoprivrednicima u naredne dvije godine na raspolaganju biti potpore u ukupnom iznosu od 510 tisuća kuna.

Radi se o gradskim potporama male vrijednosti koje će se dodjeljivati za aktivnosti u poljoprivredi u cilju poticanja razvoja te djelatnosti.

"Kroz Program potpora poljoprivredi i ruralnom turizmu i u narednom razdoblju od 2021. do 2023. godine želimo pomoći razvoju poljoprivredne proizvodnje i doprinijeti povećanju konkurentnosti domaćih proizvoda naših poljoprivrednika. Bespovratna sredstva dodijelit ćemo prema potrebama poljoprivrednika, primjerice za sufinanciranje nabave sadnog materijala, edukacije i stručno osposobljavanje za rad na poljoprivrednom gospodarstvu, za sufinanciranje manifestacija, za pomoć OPG-ima, udrugama i poljoprivrednim zadrugama te za izravnu prodaju poljoprivrednih proizvoda putem interneta kao podrška inovativnom načinu plasiranja zdrave hrane posebice pogodnome u izazovnim vremenima pandemije", govoreći o tom programu kazao je gradonačelnik Pule Boris Miletić.

Sredstva za tu namjenu osigurana su u gradskom proračunu, a bespovratne potpore dodjeljivati će se za sufinanciranje nabave sadnog materijala, subvencije troškova stručnog nadzora i sustava ocjenjivanja sukladnosti u ekološkoj proizvodnji i subvencije za edukaciju i stručno osposobljavanje za rad na poljoprivrednom gospodarstvu.

Sredstva iz ovog Programa mogu se koristiti i kao potpora projektu Izravna prodaja poljoprivrednih proizvoda putem interneta, kao tekuća potpora za sufinanciranje manifestacija koje doprinose promicanju poljoprivredne proizvodnje, kao tekuća donacija za sufinanciranje dijela troškova aktivnosti OPG-a, udruga i poljoprivredne zadruge, te kao tekuća donacija za Fond za razvoj poljoprivrede i agroturizma Istre.

Sve potrebne dokumente i dodatne informacije za uključivanje u ovaj Program mogu se pronaći na službenim internetskim stranicama Grada Pule.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter