MASKE, DISTANCA...

FOTO/PULSKO GROBLJE NA DAN SVIH SVETIH Za obilazak posljednjih počivališta naših najmilijih vrijede "korona pravila". GUŽVI NEMA, MJERE SE POŠTUJU

| Autor: Lara BAGAR


Unatoč predivnom jesenskom danu s ugodnim temperaturama, pulsko groblje nije vrvjelo posjetiteljima kao i prethodnih godina. Maskice, distanca, tišina bez razgovora, cvijeće i svijeće, no ipak u nekom svečarskom ozračju, dojam je koji ostavlja pulsko groblje za vrijeme blagdana kojima odajemo počast te se prisjećamo naših najmilijih koji više nisu s nama.

Po svemu sudeći Puljani su ozbiljno shvatili upute Stožera civilne zaštite te su, doznajemo od okolnih prodavača svijeća i čuvara na ulazu, tijekom cijelog tjedna, kako bi izbjeli gužve i poštivali preporuke Stožera, počeli obilaziti i uređivati grobove.

Posjetitelji su se dostojanstveno, u tišini prisjetili svojih najmilijih te na njihovim posljednjim počivalištima zapalili svijeće i grobove ukrasili cvijeće. Uz tihe molitve, mnogi su zapalili svijeće za svoje bližnje koji su sahranjeni negdje drugdje, ili jednostavno za mir i dobro svojih najbližih.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter