BUZET

Antifašisti obišli starije članove


Prosinac je i za Udrugu antifašista Buzeta mjesec darivanja i vrijeme obilaska starijih, socijalno ugroženih i bolesnih članova koji žive na buzetskom, laniškom i dijelu oprtaljskog područja. U povodu božićno-novogodišnjih blagdana antifašistička udruga podijelila je ukupno 110 paketa pri čemu joj je petu godinu za redom donacijom pomogla firma Brioni iz Pule.

- Potrudili smo se u povodu blagdana osigurati jedan skroman poklon paket sa šest prehrambenih artikla, poput ulja, šećera, kave… zahvaljujući dugogodišnjem partneru i suradniku. Većinom smo obišli i darivali starije od 80 godina koji žive u samačkim staračkim domaćinstvima. Ima ih koji žive posve sami, veliki broj njih ima djecu u blizini koja brinu o njima, ali im strahovito puno znači to da ih se netko sjeti i da se o njima vodi računa. Znaju nam reći da im naš posjet i lijepa riječ vrijedi više nego poklon, kaže predsjednik Udruge antifašista Edo Jerman.

Na podjeli paketa bilo je angažirano trinaest volontera, odnosno delegata koliko ih je obilazilo teren. Među volonterima su bili i Ljubo Mikac iz Bresta te Rude Poropat iz Dana koji su obišli sedam domaćinstva na području Ćićarije.

-Zahvale nam se na poklonu i uz riječi "Bog daj k letu" zažele da se vidimo i druge godine, odgovorio je Mikac, na pitanje što su mu rekli njegovi Ćići kada ih je posjetio.(G. Č. Š.)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter