AKTUALNI SAT

Ana Fonović se čudi zašto u Puli kulturnjaci ne mogu biti pročelnici za kulturu. Zoričić: "Natječaj nije namješten"

| Autor: Glas Istre
Lena Radunić i Ana Fonović

Lena Radunić i Ana Fonović


Vijećnica Možemo Ana Fonović pitala je na aktualnom satu sjednice Vijeća Grada Pule zašto je predviđeno da pročelnik novog Upravnog odjela za kulturu i razvoj civilnog društva mora imati završen fakultet društvenih znanosti, a ne, uz to, i humanističkih, umjetničkih i interdisciplinarnih.

"Dodatno sumnju pobuđuje činjenica da se za pročelnika za društvene djelatnosti i mlade traže uz društvene i humanističke discipline, a za kulturu ne. Vjerujemo da to ne omogućuje izbor najboljeg kandidata jer mnogim djelatnicima u kulturi kandididranje nije omogućeno", rekla je Fonović, predloživši izmjenu pravilnika i poništenje natječaja za pročelnika za kulturu i razvoj civilnog društva, koji je, kao i natječaji za ostalih sedam pročelnika, u tijeku.

Iako to Fonović nije izrijekom rekla, ona se očito referirala na činjenicu da aktualna pročelnica za kulturu i razvoj civilnog društva, Lena Radunić, ima fakultet iz područja društvenih djelatnosti, pa joj se ovakvim uvjetima natječaja smanjuje potencijalna konkurencija. Zanimljivo je da je Radunić u gradskoj upravi zaposlena u vrijeme IDS-a, ali ju je Zoričić postavio za privremenu pročelnicu, do raspisivanja natječaja.

Da je shvatio na što Ana Fonović cilja, pokazao je Zoričić u odgovoru:

"Nemojte sumnjati da je natječaj namješten, naravno da nije. Pravilnik je takav kakav je i ostaje do daljnjega tako", rekao je Zoričić.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter