(Foto Grad Pula)
Ove subote, 22. veljače, na pulskoj tržnici održat će se 22. Ucvirkenfest, gastronomska manifestacija posvećena čvarku, ucvirku, žmari, ciccioli. Svaki kraj u Hrvatskoj ima svoje čvarke, ali Istra je, putem ove dugogodišnje manifestacije, pokazala da ima najviše jela od čvaraka.
U velikoj padeli, Žižo i ekipa pripremat će palentu krumpiricu, prelivenu vrelim čvarcima.
U isto vrijeme, tri ekipe natjecat će se u taljenju čvaraka. Naime, gosti manifestacije su dvije ekipe iz Udruge branitelja proizvođača Panonija, jedna slavonska i jedna baranjska. Treći sudionik je Danijel Erman iz Žminja. Neutralna komisija odlučit će čiji su čvarci najbolji, a nagrade sudionicima uručit će gradonačelnik Filip Zoričić.
Fešta od žmara započinje u 9 sati i trajat će sve do 13 sati, a glavno jelo bit će gotovo oko 11 sati.