(Snimio Zoran Oljača)
U posljednje vrijeme, unatoč dobroj i raznovrsnoj ponudi, na pulskoj tržnici na Verudi prodaja ide jako loše. Od prodavačice iz lokalnog Obiteljsko-poljoprivrednog gospodarstva doznajemo kako se više proizvoda baci nego proda. Prodavači i njihovi kupci na Verudi došli su napokon na svoje jer od danas bi svi trebali biti vraćeni na svoja stara mjesta, ali sada im kiša više neće smetati.
Za danas je, naime, komunalno poduzeće Pula usluge i upravljanje, koje inače skrbi o Tržnici Veruda, organiziralo malu feštu povratka na staro mjesto, ovaj put pod nadstrešnicom, uz prigodnu manjadu - rižoto sa sipama kojeg će pripremati Budimir Žižović Žižo i ekipa.
- Batat mi je tri eura, kupus dva, radič prodajem po cijeni od četiri eura, a isto toliko tražim i za brokulu. Limun mi je četiri eura, za jedan mac luka tražim jedan, a za kelj tri eura. Kilogram obične kapule prodajem po tri eura, a ovu crvenu po cijeni od četiri eura za kilogram. Kilogram mrkve mi je tri eura, a isto toliko dođu jabuke i kivi. Za kilogram salate ili blitve tražim četiri eura, dok krumpir prodajem po cijeni od dva eura.
Cikla i rotkvice su mi tri eura, domaći bijeli luk mi je 12 eura, a cuku prodajem po tri eura. Kada me pitate kako ide prodaja, moram reći jako loše. Više se baca nego prodaje. Ne znam kako smo doznali, ali neki su nam rekli da ćemo se ispod nadstrešnice naći već ove subote ujutro, rekla nam je gospođa Vanda koja na tržnici na Verudi prodaje proizvode iz svog valdebečkog OPG-a.
"Nakon dva mjeseca radova, tržnica na otvorenom na Verudi, dobila je napokon dugoočekivanu nadstrešnicu. Uređenjem i natkrivanjem tržnice stvorili su se bolji uvjeti za korisnike i prodavače kojima će vizualno atraktivna nadstrešnica služiti kao zaklon od kiše i sunca", kažu u komunalcu Pula usluge i upravljanje te se ovim putem zahvaljuju svima na strpljenju i razumijevanju, a najviše prodavačima.
To su, redom, An&Sa, Sanela Antončić, Bas UO, OPG Ivan Bilić, Anđelka Brgić, Brionka - trgovina d.o.o., Dardi obrt za trgovinu, Ramiza Dobrovac, Bruno Dobrović, OPG Branka Dodoš, Fine Food Family group d.o.., Ismet Kadrić, Gordan Krčmar, Alen Kurelović, Lucija, Vanda Mihovilović, Milk&Cheese d.o.o., Aldo Milotić, Vesna Radinković, OPG Nikola Radulović, Slavica Rohaček, Suzy ugostiteljski obrt, Tisak Plus d.o.o., Branka Trivunović, Zorka Veršić, Vesna Loborika d.o.o. i Sandi Zohil.