gdje je zapelo?

FOTO / Investitor se oglasio o tijeku radova na tržnici Veruda

| Autor: Zoran Oljača / Glas Istre
(Snimio Zoran Oljača / Glas Istre)

(Snimio Zoran Oljača / Glas Istre)


Kako je najavljivano, a Glas Istre je o tome pisao, 24. rujna ove godine krenulo se sa preuređenjem tržnice na Verudi. Obzirom da pratimo rad voljeli bi doznati kako to da od prvog dana, kada je postavljena ograda, radova više nema, a nema niti izvođača? Gdje je zapelo? Molimo službeno objašnjenje Grada Pule, stoji u upitu kojeg smo u srijedu, zajedno sa fotografijom, uputili Gradu Puli. U međuvremenu nam je odgovoreno kako upit moramo proslijediti gradskom trgovačkom društvu Pula usluge i upravljanje. Stigao nam je odgovor kojeg donosimo u cijelosti.

- Radi povećanog interesa javnosti, te učestalih upita medija i građana, želimo vas informirati o tijeku radova na tržnici Veruda:

Radovi na tržnici Veruda odvijaju se u skladu s terminskim planom i bez odstupanja. U prvoj fazi provedeno je sondiranje postojećih temelja, njihovo pronalaženje i geodetsko premjeravanje za potrebe izrade radioničkih nacrta čelične konstrukcije natkrivanja tržnice, te izmještanje štandova na "gornje" parkiralište radi neometanog nastavaka obavljanja djelatnosti trgovaca.

(Snimio Zoran Oljača / Glas Istre)(Snimio Zoran Oljača / Glas Istre)

U narednim danima izvođač radova započet će s ugradnjom i montažom čelične konstrukcije i krovnih panela nadstrešnice s pripadajućim limarskim radovima. Slijedi izrada i postavljanje vizualne atike od perforiranog lima te elektroinstalacijski radovi s ugradnjom led rasvjete.

Usporedo s natkrivanjem, postojeći štandovi se liče i prilagođavaju kako bi se istovremeno s dobivanjem uporabne dozvole mogli koristiti na obnovljenoj tržnici. Prema svemu navedenome, radovi će biti izvedeni u ugovorenom roku, stoji u odgovoru dostavljenom Glasu Istre od strane trgovačkog društva Pula usluge i upravljanje.

(Snimio Zoran Oljača / Glas Istre)(Snimio Zoran Oljača / Glas Istre)

Trgovačko društvo, kako smo pisali, Pula usluge i upravljanje započelo je s radovima na uređenju zelene Tržnice na Verudi koja će do kraja godine dobiti novo ruho. Trenutno se štandovi, koji će naknadno biti renovirani i uređeni, premještaju na obližnje parkiralište. Naime, za vrijeme trajanja radova parkiralište iznad zelene tržnice je zatvoreno za sva vozila i privremeno prenamijenjeno u prodajni prostor zelene tržnice kako bi zakupci mogli nastaviti s obavljanjem djelatnosti i za vrijeme izvođenja radova.

(Snimio Zoran Oljača / Glas Istre)Projekcija novog izgleda tržnice Veruda (Foto: Grad Pula)

Podsjećamo, uređenjem i natkrivanjem tržnice stvorit će se bolji uvjeti za korisnike i prodavače kojima će vizualno atraktivna nadstrešnica služiti kao zaklon od kiše i sunca. Procijenjena vrijednost natkrivanja tržnice iznosi 200 tisuća eura, dok će se ukupna cijena investicije, koja obuhvaća izradu projekata, izmještanje štandova na parkiralište, izvođenje radova, stručni nadzor te prekrajanje i ličenje postojećih štandova, znati po okončanju nabave. Izvođač radova je tvrtka De Conte iz Labina, a stručni i projektantski nadzor provodi AD – arhitektura i dizajn iz Pule. Očekivani završetak radova je početak prosinca ove godine.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter