na verudi

Održan posljednji "Dođi u kvart": "Centar svemira" uz druženje i zabavu

| Autor: Vanesa Begić
(Snimila Vanesa Begić)

(Snimila Vanesa Begić)


Manifestacija "Dođi u kvart" došla je do kraja svog jesenjeg ciklusa. Veruda, kvart koji mnogi njegovi žitelji od milja nazivaju "centrom svemira", gdje se odvija, zbog dobre infrastrukture (Dom zdravlja, pošta, banka, tržnica, blizina mora, plaža, šetnica) dobar dio društvenog života, ove je subote ugostila tu manifestaciju.

Dakako, drukčije bi bilo da je tržnica u punom "pogonu", svi se nadaju, od prodavača do kupaca da će uskoro imati ruho koje zaslužuje, kao pravi trbuh grada, iako su radovi "u tijeku", a taj "work in progress" trajat će, očito, neko vrijeme. Strpljenje će se, nadamo se, isplatiti.

(Snimila Vanesa Begić)(Snimila Vanesa Begić)

No, vrativši se na manifestaciju, održana je po sistemu kao i u svim subotama ovog jesenskog ciklusa - zabava za sve uzraste, a za najmlađe i edukativni sadržaji plus zabava, od napuhanaca Zemlje zabave, Pula Inlinea i otvorenog sata rolanja, kreativnih radionica uvijek aktivnog Žutog kišobrana, breakdance radionice AB originala, Martinuissa i divovske ptice Veletice, te uvijek prisutne Udruge Birikina s predstavom "Prehlađeni kišobran".

Sabina Aličić Butković, vrijedna, kreativna suradnica Gradske knjižnice i čitaonice održala je radionicu "Mali ljudi, veliki snovi: obiteljske pričaonice" koje predstavljaju život autora "Gospodara Prstenova" – J.R.R. Tolkiena - uz pričanje, čitanje, crtanje i igru. Renata Jelenić imala je pak svoju likovnu radionicu.

(Snimila Vanesa Begić)Uvijek zanimljiva radionica uz vodstvo Sabine Aličić Butković (Snimila Vanesa Begić)

TiDam-Tidaš sajam je razmjene Zelene Istre po principu doniranja i preuzimanja, Barbara Kešmer vodila je sat joge, a udruga Art studio uvela je nazočne u svijet likovnosti uz kombinirane tehnike na platnu.

Za cjelodnevnu gastro-podršku bili su zaduženi Frosty Bike i Fi'tino, a za glazbeni atmosferu Belfast Food. Po principu - za svakoga ponešto - u điru, uz špežu, šetnju, red druženja, red kulture, zabave, za malo drukčije subotnje jutro. Djeca su sa zanimanjem bila u raznim radionicama, uzbuđeno "prelazeći" iz jedne radionice u drugu - neki su se totalno usredotočili samo na jednu radionicu, a odrasli malo slušali glazbu, malo čavrljali. Onako, opušteno. Pa i cilj je da se ljudi vide, sretnu.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter