novi ravnatelj Opće bolnice Pula

Dr. Andrej Angelini na prijemu kod župana: "Fokusirani smo prema daljnjem razvoju i poboljšanju zdravstvene usluge"

| Autor: Glas Istre
(Foto Istarska županija)

(Foto Istarska županija)


U sjedištu Istarske županije u Puli, istarski župan Boris Miletić upriličio je danas prijem za novog ravnatelja Opće bolnice Pula dr. Andreja Angelinija.

Župan Miletić je čestitao dr. Angeliniju na izboru novog ravnatelja pulske Opće bolnice, jednoglasnom odlukom Upravnog vijeća.

"Istarska županija je ove godine pokrenula konkretan Program za zadržavanje i privlačenje ljudskih resursa u javnim zdravstvenim i socijalnim ustanovama Istarske županije, koji obuhvaća mjere poput sufinanciranja troškova stanovanja, dodjele jednokratne naknadu za kupnju prvog stana ili kuće, karticu pogodnosti i dr. Tu je i vrlo važan projekt adaptacije bivše zgrade u sklopu Mornaričke bolnice koju ćemo prenamijeniti u 22 stana za zdravstvene djelatnike", kazao je župan Miletić.

"Zadovoljan sam jer imamo odličnu bolnicu koja je vrhunski opremljena te je ponajbolja u široj regiji. Prošli smo izazovna vremena izgradnje, selidbe, pandemije COVID-19 i sada smo fokusirani prema daljnjem razvoju i poboljšanju zdravstvene usluge" poručio je dr. Angelini. I sam ravnatelj, kako je rekao, nada se pozitivnim iskoracima po pitanju nedostatka zdravstvenog kadra za što je potrebno olakšati administracijski dio zapošljavanja.

Dr. Angelini zaposlen je u OB Pula neprekidno od lipnja 2003. godine. Status specijaliste opće kirurgije ostvario je u srpnju 2010. godine, a status užeg specijaliste iz torakovaskularne kirurgije u veljači 2018. godine. Aktivan je i u znanosti te je 2010. godine obranio kvalifikacijski rad i stekao znanstveni stupanj magistar znanosti.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter