Zbog kiše

Odgođeni radovi na Fažanskoj cesti

| Autor: Glas Istre
(Foto: Aglomeracije Pula Sjever)

(Foto: Aglomeracije Pula Sjever)


Radovi koji su trebali započeti u srijedu, 2. listopada, u sklopu infrastrukturnog projekta Aglomeracija Pula Sjever, odgođeni su zbog nepovoljne vremenske prognoze koja bi mogla ometati početak radova. Nepredvidivo vrijeme u ovom periodu donijelo je izazove za planiranu dinamiku radova te je izvođač bio primoran pomaknuti početak radova kako bi se osigurali optimalni uvjeti za njihovo izvođenje.

Iako je početak radova odgođen, pripremne aktivnosti projekta već su u tijeku. Izvođač koristi ovo vrijeme odgode kako bi se obavile sve potrebne pripreme na gradilištu radi osiguravanja nesmetanog nastavka radova predviđenog 7. listopada 2024.

Pripremne radnje uključuju postavljanje geodetskih točaka, iskolčavanje terena, pripremu gradilišta te osiguravanje svih potrebnih uvjeta za neometano izvođenje radova. Ove aktivnosti bit će provedene u skladu s planom, kako bi se početak glavnih radova mogao odvijati što brže i efikasnije. Tijekom trajanja pripremnih radova ne očekuju se veće smetnje u prometu, no upozorava se na moguća kraća zadržavanja i privremene promjene na dionici ceste.

Nova regulacija prometa na dionici ceste koja se proteže od raskrižja sa Štinjanskom cestom do skretanja za Puntiželu odnosno raskrižja kod pekare „Vilson“ stupit će na snagu u ponedjeljak, 7. listopada 2024. godine.

Vodovod Pula moli sve sudionike u prometu za strpljenje i poštivanje privremene prometne regulacije za vrijeme izvođenja radova kojima će se u naseljima Štinjan i Valdenaga izgraditi i proširiti sustav sanitarne odvodnje i vodoopskrbe.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter