važna obavijest iz vodovoda

Zatvara se jedna od najfrekventnijih prometnica na ulazu u Pulu. Ovako će izgledati nova prometna regulacija

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (Arhiva Glasa Istre)

Ilustracija (Arhiva Glasa Istre)


Od ponedjeljka 7. listopada 2024. započinje privremena regulacija prometa zbog zatvaranja Fažanske ceste od raskrižja sa Štinjanskom cestom pa sve do raskrižja s Ulicom Šurida kod skretanja za Hidrobazu , u sklopu radova na izgradnji sustava sanitarne odvodnje.

Ovi radovi dio su velikog infrastrukturnog projekta Aglomeracija Pula Sjever, koji obuhvaća unapređenje komunalne infrastrukture na širem području. Prometnica će biti zatvorena u dužini od oko 1 km, te je predviđeno vrijeme izvođenja radova u prvoj fazi 3 mjeseca.

Za vrijeme trajanja radova organizirani su obilazni pravci i prometnice za stanovnike općine Fažana i okolice putem Galižanske ceste, kojom će vozači moći nastaviti dionicom E75 i Vodnjanskom cestom do Pule.

(Foto: Vodovod Pula)(Foto: Vodovod Pula)

Kao drugi smjer obilaska, promet će biti omogućen i Puljskom cestom, uz nepromijenjenu dionicu sve do skretanja za hidrobazu u smjeru Pule. Obilazak djela Fažanske ceste koji se zatvara za promet preusmjerava se preko Ulice Šurida, Ulice Baližerka te Štinjanske ceste. Raskrižje Fažanske i Štinjanske ceste ostaje otvoreno tijekom ove faze radova.

Vodovod Pula i nadležne službe apeliraju na sve sudionike u prometu da pokažu strpljenje tijekom izvođenja radova i da se pridržavaju postavljene privremene prometne regulacije. Pravilno praćenje uputa i signalizacije omogućit će da se promet odvija nesmetano i bez većih zastoja. Radovi na ovoj dionici će dugoročno doprinijeti poboljšanju kvalitete infrastrukture i osigurati pouzdaniji sustav odvodnje za sve stanovnike ovog područja, te se građani mole za razumijevanje tijekom trajanja radova.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter