Zračna luka pomaže autoškolama

Parkiralište pulskog aerodroma postaje poligon za obuku vozača 

| Autor: Glas Istre
(Snimio Duško Marušić Čiči / Glas Istre)

(Snimio Duško Marušić Čiči / Glas Istre)


Zračna luka Pula ustupit će dio svog parkirališta za obuku vozača i polaganje vozačkih ispita za sve pulske autoškole. Tim povodom danas je potpisan i ugovor s Auto klubom »Pula - Rovinj«.

- Kada smo čuli da se zatvara poligon na parkiralištu bivše Uljanikove kasarne i da su brojni građani ostali bez mogućnosti vježbanja te da za polaganje ispita trebaju putovati u Rovinj, ponudili smo pomoć, izjavila je Nina Vojnić Žagar, direktorica Zračne luke Pula i napomenula da ova promjena neće utjecati na svakodnevno korištenje parkirališta za putnike i korisnike usluga Zračne luke Pula, jer će poligon biti izdvojen i jasno označen.

- Gubitkom poligona pulske autoškole našle su se u situaciji da ne mogu s kandidatima uvježbavati praktičnu nastavu i bez mogućnosti polaganja vozačkog ispita. Potpisivanjem ugovora omogućit će se daljnji rad autoškola i provođenje ispita za polaznike iz Pule i okolice, rekao je Darko Starčević, predsjednik AK Pula-Rovinj te se zahvalio direktorici Vojnić Žagar na pomoći.

S obzirom na ozbiljnost situacije, a kako je ovo privremeno rješenje, dodao je, nastavit će se s Gradom Pulom, Istarskom županijom i ostalim dionicima pronaći trajno rješenje. U tijeku je obilježavanje poligona sa svim potrebnim elementima za osposobljavanje kandidata za vozače te će nakon toga poligon biti u funkciji za autoškole.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter