gradonačelnik progovorio o raznim temama

Filip Zoričić: "Nisam siguran hoću li se kandidirati na lokalnim izborima. Svi imaju više novca od mene"

| Autor: Zoran Oljača / Glas Istre
(Snimio Zoran Oljača / Glas Istre)

(Snimio Zoran Oljača / Glas Istre)


Pri kraju današnje konferencije za medije vezane uz temu stambene politike za mlade, pulski gradonačelnik Filip Zoričić osvrnuo se i na neke aktualne teme, a to su Lungomare i Valovine.

Osjećam se kao da je ovaj grad osnovan onog dana kada sam ja postao gradonačelnik, kao da je sada izgrađena tvornica cementa, tek prije tri godine Kaštijun tek tada Lungomare, tek tada Golubove špilje. Neću to prihvatiti.

U ove tri godine i tri mjeseca otvorili smo stotinu frontova, a sve kako bi počeli rješavati probleme koji su stajali godinama. Postoje tekstovi o stanju na Valovinama od prije nekoliko godina. Čvorci u Kolodvorskoj ulici kao da su se danas pojavili. Godinama su tamo.

Želim time reći da se mnoge odluke ne mogu donijeti odmah. Kada sam postao gradonačelnik nisam mogao u prvih šest mjeseci donijeti sve te odluke jer je za to najprije bilo potrebno ući u sustav. Kada se pokrene, recimo, pozitivna tema kao što je Lungomare opet ne valja jer si tu temu svojata jedna politička opcija. Ja mislim da su u našem gradu sve teme zajedničke.

Zato želim reći i da današnja tema konferencije za medije nije najavljena zbog lokalnih izbora jer ja još nisam odlučio hoću li se uopće kandidirati. Svi potencijalni kandidati, za kampanju na lokalnim izborima, imaju više novca od mene. Neću dopustiti da se "šamaraju" mojim imenom i mojim načinom rada gdje ja osobno i sam priznajem svoje pogreške.

Zašto nitko ne propituje imovinske kartice političara. Otkud Dušici Radojčić, koja je radila u Udruzi, ušteđevina od 90 tisuća eura. Nitko to ne propituje. Mene se proziva za sve kao da je grad nastao onoga dana kada sam ja postao gradonačelnik. Prije tri godine. Zašto se danas postavlja pitanje po kojem bi Lungomare postao Park šuma? Zašto do toga nije došlo prije dvije godine? Jer ako će se sve promatrati kroz prizmu lokalnih izbora onda ne treba ništa raditi do svibnja iduće godine, zaključio je gradonačelnik Grada Pule Filip Zoričić.  

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter