otvara se još skupina

Počela je nova pedagoška godina, sva djeca koja su ispunila uvjete imaju mjesto u vrtiću

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (Foto Grad Pula)

Ilustracija (Foto Grad Pula)


Nakon objave Konačnih listi upisa u dječje vrtiće za pedagošku godinu 2024./2025., Grad Pula aktivno je radio na otvaranju novih skupina kako bi svoje mjesto u vrtiću, odnosno jaslicama dobila sva ona djeca koja su evidentirana na Listi neupisane djece.

Pri kraju su aktivnosti na otvaranju nove jasličke skupine u sastavu Dječjeg vrtića Mali svijet koja će djelovati kao PO Krijesnice na adresi Voltićeva 7, kao i na otvaranju nove vrtićke skupine u sastavu Dječjeg vrtića Pula koja će djelovati kao PO Lastavice na adresi Medulinska cesta 29a.

Navedeni su prostori ranije korišteni za predškolsku djelatnost te su u potpunosti opremljeni i prilagođeni za tu namjenu.

Završetkom navedenih aktivnosti, svoje mjesto u vrtiću odnosno jaslicama, dobila su sva djeca koja su ispunjavala uvjete za upis.

U suradnji s našim predškolskim ustanovama aktivno se provode pripreme za otvaranje novih dodatnih jasličkih skupina u kojima će svoje mjesto pronaći djeca koja u trenutku upisa nisu imala navršenih godinu dana života, ali će godinu dana napuniti tijekom pedagoške godine.

Nadalje, dogradnja područnog dječjeg vrtića Centar u Puli bliži se kraju te će se u rujnu povećati kapaciteti za još dvije jasličke skupine, a vrtić će dobiti i novu suvremenu kuhinju za pripremu dječjih obroka.

U tijeku je izrada glavnog projekta za novi matični vrtić Valmade čijom će izgradnjom Pula dobiti 10 skupina, odnosno 5 vrtićkih i 5 jasličkih, za koji su dobivena bespovratna sredstva u visini 1.911.208,44 eura. Vrtić će moći primiti 60 djece jasličke i 110 djece vrtićke dobi.

U pripremi je i izgradnja Dječjeg vrtića Sisplac s 3 jasličke i 4 vrtićke skupine kojim će se otvoriti dodatnih 36 jasličkih i 80 vrtićkih mjesta za upis djece.

Obzirom na značajno povećanje kapaciteta i širenje javne mreže dječjih vrtića, Grad Pula pristupio je, sukladno odredbama Državnog pedagoškog standarda predškolskog odgoja i naobrazbe, osnivanju novog dječjeg vrtića, čime će naš grad postati bogatiji za još jednu predškolsku ustanovu.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter