kod oštarije gardelin

FOTO / Na Velom Vrhu održano "XI. Svitsko prvenstvo u fiondami"

| Autor: Glas Istre
"XI. Svitsko prvenstvo u fiondami"

"XI. Svitsko prvenstvo u fiondami"


Na Velom Vrhu je jučer, 26. srpnja u organizaciji udruge tradicionalnih igara STK-a „Istrijanske fjonde“ i pod pokroviteljstvom Hrvatskog saveza tradicijskih igara i sportova održano „XI. Svitsko prvenstvo u fiondami“.

Na prvenstvu koje je održano na livadi kod oštarije Gardelin na Velom Vrhu sudjelovalo je rekordnih 105 natjecatelja koji su svoje umijeće i preciznost pokazali pred dvjestotinjak gledatelja. Uz fjondaše iz Hrvatske nastupili su i fjondaši iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Engleske, Slovenije i Sjeverne Makedonije.

"XI. Svitsko prvenstvo u fiondami""XI. Svitsko prvenstvo u fiondami"

Po prvi put dijelile su se medalje za djecu, ali i za fjondašice koje su se natjecale zajedno s fjondašima.

Pobjednik natjecanja dobio je prijelazni pehar i zlatnu medalju, drugo i trećeplasirani srebrnu i brončanu medalju, dok je četvrti dobio drvenu medalju. Također se dodijelila i nagrada za zadnje mjesto. Na prvenstvu se sudjeluje s fjondom domaće izrade.

"XI. Svitsko prvenstvo u fiondami""XI. Svitsko prvenstvo u fiondami"

U „dječjoj“ kategoriji prvo mjesto i naslov svjetskog prvaka osvojio je Endi Kresina pobjedivši u finalu Pjera Nadala. U borbi za treće mjesto Fabio Antolović je bio bolji od Frana Modrušana, ujedno i najmlađeg sudionika prvenstva.

Kod fjondašica prvakinja je postala Ana Volarević svladavši Sašku Založnik, gošću iz Slovenije. Treća je bila Eliana Kokot.

"XI. Svitsko prvenstvo u fiondami""XI. Svitsko prvenstvo u fiondami"

Konačno, svjetski je prvak kod fjondaša postao je Valter Butković koji je u vrlo zanimljivom dvoboju za prvo mjesto svladao Renata Ivančića. U borbi za broncu Lorenzo Krizmanić je bio bolji od Mladena Sinčića.

Nagradu za najljepšu fjondu dobio je Josip Vrbanić iz Nove Gradiške.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter