prometna (ne)kultura

FOTO / U Puli ima više "invalida" nego osoba s invaliditetom

| Autor: Petra Stefanović
(Snimila čitateljica)

(Snimila čitateljica)


Današnji prizor ispred jednog od pulskih supermarketa izgledao je kao da samo čeka da Glas Istre na njega baci oko. Naime, od osam (8) parkirnih mjesta označenih žutim crtama - dakle, mjesta za parkiranje vozila osoba s invaliditetom - šest (6!) ih je bilo zauzeto. Ne bi to bio problem da su se tamo parkirali vozači koji imaju valjane oznake da tamo i mogu parkirati. No svi odreda nisu imali oznake za parking na mjestu za invalide, a sudeći po razini bezobrazluka, načinu ponašanja i nepoštivanju osoba kojima su ta mjesta zaista i namijenjena - prije bi se reklo da imaju neki drugi ozbiljan nedostatak.

Da stvar bude bolja, neki nisu mogli ni "ubosti" crte. Dobro, jedan je parkirao na područje s kosim žutim crtama (inače mjesto predviđeno za iskrcaj osoba s invaliditetom), pa nije "tehnički" zauzeo baš parkirano mjesto. I ajde, jedan je vozač upalio sva četiri pa nek mu bude, njemu je oprošteno. Hoćemo li onda oprostiti i vozačima koji su taman odlazili s kavice? Bilo bi fer.

(Snimila čitateljica)(Snimila čitateljica)

(Snimila čitateljica)(Snimila čitateljica)

Inače, spomenuti supermarket ima i garažu iz koje do samog ulaza u prostor trgovine ne treba prehodati kilometar, pa čak niti 100 metara. Dodatno, garaža je imala popriličan broj slobodnih mjesta na svega 20-ak metara od ulaza koji vas vodi na pokretnu traku koja vas onda dovede tik do ulaza. Ne morate ni hodati toliko.

Po zatečenom prizoru, izgleda da u Puli ima više osoba koje, bez valjanog argumenta, smatraju da mogu zauzeti mjesto za invalide, nego osoba s invaliditetom. Pitanje je - znamo da su žuto označena parkirna mjesta za osobe s invaliditetom, a kako se onda označuju parkirna mjesta za gore spomenutu kategoriju?

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter