u titovom parku

Festival "Vinski grad": Bogat izbor istarskih, hrvatski ali i stranih vina. Donosimo detalje

| Autor: Glas Istre
(Foto: Vinart)

(Foto: Vinart)


U Titovom parku, od 11. srpnja do 4. kolovoza održat će se poznati festival "Vinski grad" gdje će se nuditi brojna vina, posebice ona istarska.

Festival će trajati nešto više od tri tjedna te će posjetitelji imati priliku svakog dana od 19.30 do 1 sat ujutro kušati brojna istarska, hrvatska ali i inozemna vina.

Istarske vinarije čija vina će posjetitelji moći kušati su: Benvenuti, Cattunar, Damijanić, Deklić, Fakin, Franc Arman, Matić, Medea, Marčeta, Pilato, Destileria Rossi i Vina Rossi te IQ- Istrian Qaulity (Capo, Damjanić, Geržinić, Kozlović, Matošević, Tomaz, Terzolo, Zigante…)

Osim njih, na popisu će se naći i hrvatske vinarije: Markota, Štampar i Vinarija Kutjevo, a inozemnu ponudu vina čine talijanski proizvođač prosecca Astoria, francuski Lillet, Sedlak i Kotolenko iz Slovenije te Tikveš iz Makedonije.

Veliki izbor vina poprati će i street food kreacije restorana Burin te Poli Dog, a bit će tu i selekcija President sireva. Za sve koji još nisu zavoljeli vino tu je Cocktail House by Roto Dinamic te ponuda Estrella piva.

Za zabavu u Titovom parku zaslužen je Jukebox.hr s glazbenom podlogom, a DJ Keđo dodatno će zagrijavati atmosferu vikendom.

Organizatori ističu kako Vinski grad iz godine u godinu zadržava kontinuitet kvalitetne i raznovrsne ponude po pristupačnim cijenama, a sve s ciljem promicanja kulture vina, kako građanima Pule tako i stranim posjetiteljima:

- Ideja ovog festivala je da se posjetiteljima koji još nisu poznavatelji vina pruži prilika otkriti njegovu ljepotu, a vinskim entuzijastima omogući uživati u svojim vinskim favoritima, te pronaći neke nove, posebice među istarskim vinima.
Posebno pozivamo domaće posjetitelje da podrže brojne vinare koji svojim kvalitetom itekako doprinose promidžbi Hrvatske, ali i obogaćuju ponudu Grada Pule, poručuju organizatori.

Za sve koji će prvi puta posjetiti Vinski grad, važno je naglasiti da je na ulazu u Vinski grad potrebno unajmiti čašu za 5 €, a konzumacija na vinskim kućicama plaća se isključivo karticama te se vino može konzumirati na čašu ili butelju.

Ulaz u Vinski grad je besplatan, a cijene vina su promotivne. Sve važne informacije dostupne su na Instagramu https://www.instagram.com/vinart_croatia/?hl=en i Facebooku Vinarta https://www.facebook.com/vinartcroatia.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter