Razigrane aktivnosti

FOTO / Udruga Birikina pripremila malu feštu za završetak pedagoške godine

| Autor: Vanesa Begić
(Foto: Udruga Birikina)

(Foto: Udruga Birikina)


Kao i svake godine, i ove je godine Udruga Birikina pripremila pravo malo slavlje za završetak ove pedagoške godine.

Dramski, glazbeni, plesni sadržaji i još štošta drugo na programu su tijekom cijele obrazovne godine u Birikini koja sudjeluje na raznim manifestacijama te organizira i predstave za djecu, raznolike radionice, gostovanja…

(Foto: Udruga Birikina)(Foto: Udruga Birikina)

(Foto: Udruga Birikina)(Foto: Udruga Birikina)

Birikina je već skoro pa punoljetna, uskoro će proslaviti 18. rođendan, odnosno 18 godina djelovanja, a nakon završetka svojih redovnih programa, predstavama, igrokazima i drugim sadržajima gostuje u predškolskim i školskim ustanovama diljem Istre. Tako da djeca mogu uživati za kraj pedagoške godine u šarenim i veselim predstavama.

I manje dramske forme djeci su zanimljive te itekako korisne, jer djeci su na taj način predstavljene zanimljive priče, kako one autorske, poznate bajke i slično, tako i djela istarskih autora i prijevodi s drugih jezika i dijalekata. To je i važan prilog za upoznavanje zavičaja budući da brojne od tih priča ‘crpe’ motive iz mitova i legendi ovoga kraja. Ima dakako i bajki koje su univerzalne, bezvremenske i vrlo slične diljem svijeta, samo se mijenjaju imena protagonista i njegovih pomagača.

(Foto: Udruga Birikina)(Foto: Udruga Birikina)

(Foto: Udruga Birikina)(Foto: Udruga Birikina)

(Foto: Udruga Birikina)(Foto: Udruga Birikina)

Vesna Mileta Laković, alfa i omega Birikine je navela da je kroz sve te godine kroz Birikinu prošlo puno suradnika, kreirani su brojni projekti, suradnje, sudjelovali su na brojnim manifestacijama i programima, od Dana antike pa sve do riječkog karnevala. U pripremi su i nove predstave, sadržaji za najmlađe za iduću, punoljetnu sezonu.

Neki od suradnika su tu od samoga početka, neki sada rade druge projekte, ali povremeno se ponovno vraćaju za nove predstave, a i neki od bivših gledatelja, najmlađih, je sada u ulozi suradnika u Birikini.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter