U PARKU GRADA GRAZA

Udruga Birikina proslavila petnaesti rođendan: Piknik kreativnosti uz radionice, priče i vesele likove

Predstavljene su sve aktivnosti koje se odvijaju pri ovoj Udruzi, čija je alfa i omega odgojiteljica Vesna Mileta Laković. Birikina je za svoj rođendan dobila i novi logo, djelo argentinske umjetnice Emilce Fuenzalida/Beraka arte

| Autor: Vanesa BEGIĆ


Pulska Udruga Birikina proslavila je u ponedjeljak poslijepodne svoj 15. rođendan u Parku grada Graza u više nego dobrom raspoloženju uz brojnu djecu i njihove roditelje.

Tom je prigodom predstavljen kolaž-presjek aktivnosti ove Udruge: bilo je tu kreativnih radionica, pričanja priča, a klaunovi i ostali veseli, djeci omiljeni likovi, bili su dio ovog svojevrsnog piknika kreativnosti.

Presjek aktivnosti

Ujedno, predstavljene su sve aktivnosti koje se odvijaju pri ovoj Udruzi, čija je alfa i omega odgojiteljica Vesna Mileta Laković. Birikina je za svoj rođendan dobila i novi logo, djelo argentinske umjetnice Emilce Fuenzalida/Beraka arte.

Mileta Laković je navela da je kroz sve te godine kroz Birikinu prošlo puno suradnika, kreirani su brojni projekti, suradnje, sudjelovali su na brojnim manifestacijama i programima, od Dana antike pa sve do riječkog karnevala. U pripremi su predstave, neke čak i za djecu u dobi od dvije godine na dalje, od "Mace papučarice", "Pale sam na svijetu" do "Bake zime". Tu su i besplatne radionice na eko-tržnici, predavanja Renate Peharec Ramov, potom suradnici Neven Radanović, Elida Juričić, Martina Mahić, Nensi Novković, Manuela Emer Hrvatin, Nikola Dubroja, koji je ovom prigodom i recitirao, te brojni, brojni drugi.

U ovoj pedagoškoj godini ponedjeljkom od 18 do 19 sati u prostorima Udruge u Šijani, pored Italuniona, održavat će se radionice obrade i igre drvetom za djecu, naslovljena "Coki", potom utorkom od 17 do 18 sati glazbeno-instrumentalna grupa "Zvukovima harmonike", a srijeda će biti u znaku glazbe i radionice "Simfonija - glazbaonica za miće" od 17 do 18 sati, a sat kasnije, od 18 do 19 sati ista će se glazbena radionica održavati za nešto stariju djecu.

Pipilota

Dramska grupa za najmlađe, Pipilota, na programu je od 17 do 18 sati četvrtkom, a kreativna grupa Oficina također četvrtkom ali od 18.30 do 19.30 sati.

Petak ima svaki mjesec drukčiji sadržaj, od Malog Birikininog teatra koji priprema, kako veli Mileta Laković, raznolike sadržaje tijekom cijele godine, pa sve do radionica za cijelu obitelj u sastavu Art dana te obiteljski dan, uz razna predavanja s temama iz dječjeg uzrasta.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter