pravna klinika

Besplatna pravna pomoć za Puležane u Koparskoj ulici

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (Pixabay)

Ilustracija (Pixabay)


U sklopu projekta Vanjske klinike koji Pravna klinika provodi već desetu godinu, studenti kliničari odlaze u gradove izvan Zagreba i pružaju pravnu pomoć, odnosno preuzimaju slučajeve i daju opće pravne informacije te pravna mišljenja korisnicima koji nisu u mogućnosti doći u prostorije Pravne klinike u Zagrebu. Stoga će u petak, 29. ožujka, na adresi Koparska 52 od 12 do 15 sati građani moći dobiti besplatnu pravnu pomoć.

Pravna klinika djeluje kao sastavnica Pravnog fakulteta u Zagrebu u čijem radu sudjeluju studenti, a svoja vrata je otvorila u listopadu 2010. godine. Pravna klinika sudjeluje u sustavu pružanja besplatne pravne pomoći te u svom radu primjenjuje ključne vrijednosti pravne struke. Profesionalnost se promiče u kontaktu sa strankama, kao i javnosti.

Kao pružatelji pravne pomoći, studenti svakoj stranci pristupaju jednako, kroz neposredan razgovor. Rad kliničara kontroliraju akademski mentori, odnosno profesori Pravnog fakulteta u Zagrebu i odvjetnika, a svaka im se stranka može obratiti s povjerenjem.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter