dobrodošao svaki cent

Radio Rojc "skrpao" opremu i ponovno emitira program. Otvoren račun za pomoć

| Autor: Jelena Milović
Nove okolnosti zahtijevaju prilagodbu i improviziranje (Foto: Radio Rojc)

Nove okolnosti zahtijevaju prilagodbu i improviziranje (Foto: Radio Rojc)


Nakon što je krajem prošlog tjedna nepoznat netko provalio u prostore Radio Rojca, čini se da bi radio uskoro opet mogao biti onakav kakav je bio prije tog barbarskog čina.

»Hvala vam dragi ljudi na posudbi opreme, svakom centu koji uplaćujete, dijeljenju objava i podršci«, napisali su na svojoj Facebook stranici iz Radio Rojca. »Iako su mogući prekidi programa, pokušat ćemo to riješiti u sljedećim danima«, najavili su.

Podrška odasvud

Program se ponovno emitira.

- Trenutno se nekako krpamo kako bi program išao, a nešto smo i posudili do daljnjega, dok ne vidimo što ćemo, opisao nam je što se ovih dana događa Boris Bjelica Bebetto s Radio Rojca.

Program ide prema svojoj shemi, ali sve je složeno s improviziranom opremom.

- Castrum nam je u petak zakrpao vrata, a imat će još nekog posla. Morat ćemo razmisliti o protuprovalnim vratima jer očito Rojc nije tako siguran kako smo možda mislili, konstatirao je.

Izrazio je zahvalnost zbog reakcija ljudi. Ugodno su iznenađeni podrškom koju su dobili sa svih strana, rekao je Bjelica.

Ipak su uspjeli ponovno emitirati program - Boris Bjelica (Foto: Radio Rojc)Ipak su uspjeli ponovno emitirati program - Boris Bjelica (Foto: Radio Rojc)

»Hvala slušateljima iz Pule, Istre, Rijeke, Zagreba, Splita, Dubrovnika, Novog Sada, Beograda, Sarajeva, slušateljima u Sloveniji, Švedskoj, Irskoj, Finskoj, a ima vas i u Vijetnamu«, spomenuli su sve one koji su im se ovom prilikom javili.

Iako još nisu napravili plan kako će nabaviti novu opremu jer su se odmah bacili na krpanje onoga što je ostalo, mnogi koji su ih kontaktirali zatražili su da objave broj računa kako bi mogli donirati novac i olakšati im nabavku onoga što im je nužno potrebno za rad. Svaki cent može im pomoći. Šteta je, prema preliminarnoj procjeni, nešto manja od deset tisuća eura, u što nisu uračunati iznosi popravaka oštećene opreme.

Nekomercijalan radio

Policija je očevidom utvrdila da je iz prostora ukradeno više prijenosnih računala i razna audio oprema, a ukupno pričinjena materijalna šteta procijenjena je na više tisuća eura. Još uvijek nema nikakvih povratnih informacija o eventualnom počinitelju ili više njih. Na Radiju se već pomalo oporavljaju od prvotnog šoka.

- Teško je jer se odjednom sve promijenilo, a mi smo navikli raditi na uhodani način. Sada se dovijamo svakako, veli Bjelica.

Radio Rojc nije bogat, komercijalan radio, već radio zajednice koji ima svoje vjerne slušatelje. Građani su tim više empatično reagirali nakon ovog nemilog događaja, jer se ni stvaranje ovog radija nije dogodilo preko noći.

Račun za pomoć:

Račun na koji se mogu uplatiti sredstva za pomoć Radio Rojcu je: HR2824020061100631752, model HR 00, poziv na broj 100-2024.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter