U CENTRU ŠTINJANA MANIFESTACIJA "DOĐI U KVART"

Od djevojčice koja je prošla ispod plave duge do sporta i zabave uz glazbu

| Autor: Jelena Milović
(Snimila Jelena Milović)

(Snimila Jelena Milović)


Nakon prvog izdanja programa "Dođi u kvart – Vieni nel quartiere", koje se održalo protekle subote na Gregovici, za danas je pripremljen raznovrstan program za sve uzraste u centru Štinjana.

Uz cjelodnevnu gastro ponudu i sportske rekvizite, jutro na štinjanskoj placi otvorila je lutkarska radionica udruge Puppeta, a oko štanda su se skupljala brojna dječica koja su se okušala u izradi zanimljivih lutkarskih kreacija.

Danas smo pripremili bajkovitu lutkarsku radionicu za djecu, nazvanu "Ispod plave duge u Štinjanu", koja je nastala po nekom čarobnom vremenu. Naime, djevojčica je prošla točno ispod te duge i postala - plava. Kako je jedina takva, tužna je jer nema prijatelje koji su plavi kao što je to ona. Dječica su odlučila kako će joj pomoći napraviti prijatelje koji će također biti plavi, ali i na bilo koji način i s bojama drugačiji, u skladu s njihovom maštom, opisala nam je Anja Kolić iz Udruge Puppeta dječje uratke.

(Snimila Jelena Milović)(Snimila Jelena Milović)

Kako se moglo i vidjeti, od krutog kartona djeca su izrađivala lica, a tkaninu su ukrašavala s krep trakicama, flomasterima i papirima u boji.

U neposrednoj blizini, uz meditativnu glazbu, za one nešto starije održavao se sat joge s Barbarom Kešmer, koja nije samo fizička vježba za poboljšanje zdravlja, vitalnosti i fleksibilnosti, već i oživljavanje naše duhovne prirode.

(Snimila Jelena Milović)(Snimila Jelena Milović)

Zabava za najmlađe nastavila se i nastupom Martiniuss Clown Showa, a djeca su odlično prihvatila njegove šale i gegove te se čini da su zbog svega ponuđenog u Štinjanu bili zadovoljni i njihovi roditelji.

(Snimila Jelena Milović)(Snimila Jelena Milović)

- Ovdje sam s mužem i djetetom i jako mi se sviđa ova ideja. Baš smo komentirali da bi bilo idealno kad bi se češće to dešavalo. Družimo se kao obitelji, klinci se igraju, a ima za svakog ponešto, rekla je Tina, mještanka Štinjana. Tijekom dana oni odvažniji mogli su se okušati u breakdance radionici udruge AB Original, a u glazbenom programu najavljeni su Erik Balija, Duo Mot & In vino veritas.

(Snimila Jelena Milović)(Snimila Jelena Milović)

Program "Dođi u kvart - Vieni nel quartiere" održat će se još na Punti, 14. listopada i na Verudi, 21. listopada.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter