PULAPROMET

Gradska prijevoznička tvrtka sredinom rujna najavila korekciju cijena: Veći prihod bez zavlačenja ruku u "džepove" građana

| Autor: Milan Pavlović
(Snimio Duško Marušić Čiči)

(Snimio Duško Marušić Čiči)


Već duže vrijeme svjedočimo kontinuiranom porastu cijena pogonskih goriva zbog čega vožnja osobnim automobilima iz mjeseca u mjesec postaje sve skuplja, a odlasci na benzinsku crpku postaju sve ozbiljnije opterećenje mnogim kućnim budžetima. Sa sličnim problemima, ali u puno većim razmjerima, suočava se i pulski javni gradski prijevoznik Pulapromet.

- Pulapromet raspolaže s 36 autobusa od kojih je njih 12 pogonjeno na dizel, a ostala 24 na plin. U proteklih dvanaest mjeseci na tržištu je došlo do velikih poremećaja u cijenama dizel goriva, posebice plina koja je porasla za čak 88 posto. Dodao bih i da smo, s obzirom na to da na tržištu rada nije bilo raspoloživih KV vozača autobusa, pokrenuli program financiranja školovanja vozača te u cilju osiguranja dovoljnog broja vozača za pružanje usluge prijevoza, povećali njihova materijalna prava. Sve to generiralo je značajno povećanje troškova operativnog poslovanja, ali smo bili mišljenja kako bi povećanje cijene svih kategorija karata izrazito negativno utjecalo na broj putnika, te smo sukladno tome s vlasnicima usuglasili korekciju cijena samo pojedinih karata, govoreći o planiranoj korekciji cijena karata kazao nam je direktor Pulaprometa Tomislav Josipović.             

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter