NOVO NORMALNO

U Puli burger dosegao 165 kuna, a carbonara 18 eura. A ni to nije sve…

| Autor: Doria MOHOROVIĆ
Primjer jedne paprene cijene u centru Pule (snimio Danilo MEMEDOVIĆ)

Primjer jedne paprene cijene u centru Pule (snimio Danilo MEMEDOVIĆ)


Nedavno otvaranje nekoliko novih restorana u Puli, a osobito onih u centru grada, trebalo je donijeti svježinu turizmu i oživjeti grad. A osobito, često zapuštenu, Kandlerovu ulicu.

No, nakon pogleda na jelovnike nekoliko tamošnjih restorana i njihove astronomske cijene, postavlja se pitanje je li to zaista slučaj.

Naime, iako je trend povećanja cijena vidljiv gotovo svugdje, a onda još one dodatno porastu tijekom turističke sezone, čini se kako su neki s iznosima ipak prešli sve granice.

Primjerice, cijena burgera u jednom od novootvorenih restorana u Kandlerovoj ulici iznosi čak 22 eura, što je ekvivalentno 165 kuna.

Građani s kojima smo razgovarali ne pamte kada su neki burger u restoranu platiti više od 15 eura, a većinom se ovo jelo u drugim restoranima, pa i onima koji glase kao visokokvalitetni, mogu dobiti za znatno manje novca.

Osim toga, paprene su i cijene jela poput carbonare ili bolognese tjestenine, ili pak njoka sa sirom, koji dijele cijenu od 18 eura. Zanimljivo je da u jednom ugostiteljskom objektu, smještenom samo 200 metara dalje niz ulicu, ista jela koštaju šest eura. Dakle, trostruko manje.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter