Primjer jedne paprene cijene u centru Pule (snimio Danilo MEMEDOVIĆ)
Nedavno otvaranje nekoliko novih restorana u Puli, a osobito onih u centru grada, trebalo je donijeti svježinu turizmu i oživjeti grad. A osobito, često zapuštenu, Kandlerovu ulicu.
No, nakon pogleda na jelovnike nekoliko tamošnjih restorana i njihove astronomske cijene, postavlja se pitanje je li to zaista slučaj.
Naime, iako je trend povećanja cijena vidljiv gotovo svugdje, a onda još one dodatno porastu tijekom turističke sezone, čini se kako su neki s iznosima ipak prešli sve granice.
Primjerice, cijena burgera u jednom od novootvorenih restorana u Kandlerovoj ulici iznosi čak 22 eura, što je ekvivalentno 165 kuna.
Građani s kojima smo razgovarali ne pamte kada su neki burger u restoranu platiti više od 15 eura, a većinom se ovo jelo u drugim restoranima, pa i onima koji glase kao visokokvalitetni, mogu dobiti za znatno manje novca.
Osim toga, paprene su i cijene jela poput carbonare ili bolognese tjestenine, ili pak njoka sa sirom, koji dijele cijenu od 18 eura. Zanimljivo je da u jednom ugostiteljskom objektu, smještenom samo 200 metara dalje niz ulicu, ista jela koštaju šest eura. Dakle, trostruko manje.