OD 1. SRPNJA

Kako će se trgovački centri u Puli prilagoditi novom zakonu o neradnim nedjeljama? Donosimo detalje

| Autor: Doria MOHOROVIĆ
Max City objavio je koje su im nedjelje neradne (Arhiva)

Max City objavio je koje su im nedjelje neradne (Arhiva)


Novim odredbama Zakona o trgovini koje na snagu stupaju 1. srpnja regulirat će se rad trgovina nedjeljom i blagdanom. To konkretno znači da trgovine neće raditi većinu nedjelja, iako je trgovcima ostavljena mogućnost da sami odluče i rasporede kojih će 16 nedjelja biti otvoreni. U Istri se većina trgovačkih centara vodila sniženjima i sezonalnošću, stoga su rad nedjeljom rasporedili tijekom ljetnih mjeseci, kao i u prosincu kada građani obavljaju božićnu kupovinu.

Doznajemo koje su radne nedjelje izabrali trgovci u trgovačkim centrima i prodavaonicama na području Pule te što o ograničavanju rada nedjeljom misle građani.

- U prvim mjesecima primjene izmijenjenog Zakona u najvećem istarskom shopping centru neće se puno toga promijeniti jer će Max City sve do kraja rujna biti otvoren svakodnevno od ponedjeljka do nedjelje, od 9 do 22 sata.

Trgovine će, u jesensko – zimskom periodu, raditi samo na pojedine nedjelje, ističu iz Max Cityja, dodajući da će trgovački centar, nakon 1. listopada, otvorena vrata imati još tri nedjelje - 26. studenog, 17. prosinca i 24. prosinca 2023. Napominju i da će određeni sadržaji u centru, poput kina, igraonice i ugostiteljskih objekata, nastaviti raditi svakodnevno.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter