Specijalni menu koji su ove večeri u pulskom restoranu Gardelin na Velom Vrhu pripremile zvijezde Masterchefa Maja Šabić i Tihomir Krklec, pretvorio se u pravu gastro-čaroliju. Riječ je, naime, o posebnoj ponudi pretočenoj u večeru od četiri slijeda jela obogaćenih maslinovim uljima Oio Vivo, a uz svaki od njih servirana je i čaša vrhunskog vina vinarije Tomaz iz Motovuna.
"Slučajno smo se upoznali Maja i ja, preko zajedničkog prijatelja, koji nam je predložio da napravimo ovako nešto", rekao je vlasnik restorana Gardelin Dean Vitasović pojasnivši kako je došlo do ove zanimljive suradnje.
Na večerašnjem meniju nalazi se mnoštvo okusa.
Prvi slijed čine Pate pileća jetrica, gel od jabuke i citrusa i crumble Grana Padano, a uz ovaj slijed poslužena je Malvazija "Avangarde" 2022.
U drugom slijedu posluženi su risotto od cikle, krema od istarske skute i hrskave pancete, kao i Sauvignon blanc "Nostro" 2022.
Treći slijed činili su svinjski file, umak od Merlota i krušaka, laminirani pečeni krumpir i espuma od graška, uz čašu Terana "Barbarossa" 2018.
U četvrtom slijedu poslužen je desert Choux mousse od bijele čokolade, lemon curd, spužva od bosiljka i prženi lješnjaci, uz koje je poslužen Muškat "Dolce anima" 2022.
Uz ugodnu glazbenu atmosferu koju je upriličio Toni & Roberta Acoustic duo, kuhari su za ograničen broj gostiju spravljali jela ugodna za sva čula. Kako je izgledala večerašnja gastro-priča na tanjurima, pogledajte u našoj fotogaleriji.