ČESI NA ČEKANJU

Radnici u kope, država u špade. Odgođena odluka o prodaji Uljanik Brodogradnje 1856

| Autor: Marcello ROSANDA
Snimio Milivoj MIJOŠEK

Snimio Milivoj MIJOŠEK


Odluka o prodaji "novog" Uljanika, Uljanik Brodogradnje 1856, češkoj tvrtki CE Industries, danas je otkazana za neko drugo vrijeme, odnosno za 30 dana.

Naime, državno odvjetništvo, koje zastupa Republiku Hrvatsku, a koja je većinskih vjerovnik "starog" Uljanika, koji je u stečaju, predložilo je da se odgodi sastanak Skupštine vjerovnika Uljanik Brodogradilišta.

Time su odgodili i raspravu i glasovanje o tome hoće li se prihvatiti ponuda češkog ponuđača, ili će se raspisati poziv za javno prikupljanje ponuda za Uljanik Brodogradnju 1856, a koji je u vlasništvu Uljanik Brodogradilišta u stečaju.

Sudac trgovačkog suda u Pazinu je taj prijedlog stavio na glasovanje, država je glasala "za", a vjerovnici prvog višeg isplatnog reda, dakle radnici, su glasali "protiv". Ipak, obzirom da država ima puno veći broj glasova nego radnici, sudac je odlučio da se sljedeća skupština sazove za 30 dana. Dakle, 16. siječnja iduće godine.

Ukoliko ne dođe do nove ponude češke tvrtke CE Industires (a staroj istječe rok ovih dana), ili do ponude nekog trećeg - država će na sljedećem sastanku Skupštine vjerovnika glasati da se raspiše javno prikupljanje ponuda. U njeno će ime vjerojatno i tada, kao i danas, biti prisutna zamjenica županijskog državnog odvjetnika Nevenka Kovčalija.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter