NOVIGRAD KAO SVIJETLI PRIMJER

Iznajmljivanju subvencioniranih stanova doskočili strogim pravilima, PRVIH PET GODINA JEDINA NAMJENA - STANOVANJE


Svijetli primjer grada na obali Jadrana u kojem građani kupljene stanove iz Programa društveno poticane stanogradnje ne koriste za vlastiti biznis je Novigrad. Dvije zgrade u naselju Stancijeta s 18 stanova prihvatile su pedesetak stanara koji tu stalno žive.

- Važno je napomenuti da smo odustali od suradnje s APN-om, jer je prva zgrada sagrađena u Bužiniji s 20 stanova bila nekvalitetno izgrađena. Naime, kao Grad nismo imali pravo na nadzor nad radovima, pa su stanari uselili u nekvalitetno izgrađenu zgradu punu građevinskih nedostataka i skrivenih mana radi čega su se godinama žalili, naglašava novigradski gradonačelnik Anteo Milos.

Druga zgrada s novim partnerom

-Stoga smo, oslanjajući se na POS-ov program, u srpnju 2013. na Gradskom vijeću odlučili da izgradnju buduće POS-ove zgrade vodi i koordinira gradsko trgovačko društvo Neapolis kojemu smo prenijeli vlasništvo nad zemljištem za izgradnju stanova. Za takav, vlastiti projekt nismo smjeli koristiti termin POS, pa smo ga lokalno nazvali SUS, ili subvencionirana stanogradnja, no princip realizacije projekta je isti, pojašnjava Miloš. (S. BOSNIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter