od akademske godine 2021/2022.

Novi studij Enogastronomije od jeseni na Veleučilištu u Požegi uz smještaj u studentskom domu!

| Autor: Promo
Studij Enogastronomije od jeseni na Veleučilištu u Požegi

Studij Enogastronomije od jeseni na Veleučilištu u Požegi


Ministarstvo znanosti i obrazovanja izdalo je 19. travnja ove godine dopusnicu Veleučilištu u Požegi za novi preddiplomski stručni studij Enogastronomije koji će se izvoditi od akademske godine 2021/2022. s 30 redovitih studenata, uz smještaj u studentskom domu.

Studij Enogastronomije od jeseni na Veleučilištu u Požegi

Opći ciljevi studijskog programa stručnog studija Enogastronomija su osposobljavanje studenata za:

- profesionalno napredovanje u području proizvodnje i posluživanja hrane,

- uspješan nastavak školovanja na srodnim specijalističkim studijima iz područja biotehničkih znanosti.

Studij Enogastronomije od jeseni na Veleučilištu u Požegi

Stručni ciljevi studijskog programa stručnog studija Enogastronomija su osposobljavanje studenata za:

- rad u poslovnim subjektima koji se bave proizvodnjom i posluživanjem hrane i pića,

- edukaciju i savjetovanje osoblja ili potrošača o posluživanju kvalitetne i zdravstveno ispravne hrane i pića,

- edukaciju osoblja i potrošača o optimalnom kombiniranju sastojaka hrane te interakciji hrane i pića,

- unaprjeđenje kvalitete i raznolikosti ponude u poslovnim subjektima koji se bave proizvodnjom i posluživanjem hrane i pića uzimajući u obzir trendove u prehrani kao i prehranu posebnih skupina potrošača.

Studij Enogastronomije od jeseni na Veleučilištu u Požegi

Poslovi za koje je student osposobljen:

  • upravljanje odjelom hrane i pića u subjektima u poslovanju s hranom,
  • dizajniranje i osuvremenjivanje restoranskih menija,
  • organizacija enoloških i gastronomskih manifestacija ,
  • stručno savjetovanje prilikom izrade poslovnih planova ugostiteljskih objekata,
  • upravljanje raspodjelom ljudskih resursa u gastronomiji,
  • recenziranje ugostiteljskih časopisa,
  • održavanje stručnih radionica iz područja enogastronomije za korisnike različitih kategorija,
  • stručno savjetovanje o sljubljivanju hrane i pića,
  • razvoj, upravljanje i kontroliranje sustava osiguranje kakvoće.

Studij Enogastronomije od jeseni na Veleučilištu u Požegi

- Studij će se izvoditi u prostorijama Veleučilišta u Požegi, a praktični dio kod partnera iz područja gastronomije. Navedenim studijem Veleučilište u Požegi će riješiti potrebu tržišta rada za navedenom strukom te se strateški pozicionirati na obrazovnoj karti Republike Hrvatske u području turizma i ugostiteljstva, ističe prodekan za razvoj doc. dr.sc. Berislav Andrlić. 

Studij Enogastronomije od jeseni na Veleučilištu u Požegi

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter