Studij Enogastronomije od jeseni na Veleučilištu u Požegi
Ministarstvo znanosti i obrazovanja izdalo je 19. travnja ove godine dopusnicu Veleučilištu u Požegi za novi preddiplomski stručni studij Enogastronomije koji će se izvoditi od akademske godine 2021/2022. s 30 redovitih studenata, uz smještaj u studentskom domu.
Opći ciljevi studijskog programa stručnog studija Enogastronomija su osposobljavanje studenata za:
- profesionalno napredovanje u području proizvodnje i posluživanja hrane,
- uspješan nastavak školovanja na srodnim specijalističkim studijima iz područja biotehničkih znanosti.
Stručni ciljevi studijskog programa stručnog studija Enogastronomija su osposobljavanje studenata za:
- rad u poslovnim subjektima koji se bave proizvodnjom i posluživanjem hrane i pića,
- edukaciju i savjetovanje osoblja ili potrošača o posluživanju kvalitetne i zdravstveno ispravne hrane i pića,
- edukaciju osoblja i potrošača o optimalnom kombiniranju sastojaka hrane te interakciji hrane i pića,
- unaprjeđenje kvalitete i raznolikosti ponude u poslovnim subjektima koji se bave proizvodnjom i posluživanjem hrane i pića uzimajući u obzir trendove u prehrani kao i prehranu posebnih skupina potrošača.
Poslovi za koje je student osposobljen:
- Studij će se izvoditi u prostorijama Veleučilišta u Požegi, a praktični dio kod partnera iz područja gastronomije. Navedenim studijem Veleučilište u Požegi će riješiti potrebu tržišta rada za navedenom strukom te se strateški pozicionirati na obrazovnoj karti Republike Hrvatske u području turizma i ugostiteljstva, ističe prodekan za razvoj doc. dr.sc. Berislav Andrlić.