croatia poliklinika

Usporenim ritmom grada do zdravije kralježnice – besplatna provjera na Narodnom trgu

(Foto: Promo)

(Foto: Promo)


Pula, grad bogate povijesti i opuštenog mediteranskog načina života, oduvijek je znala cijeniti ravnotežu i umjerenost. Ovaj put, u sklopu kampanje „Ne pazim dok ne opazim“ Croatia Poliklinike, građani Pule mogu iskoristiti tu filozofiju usporavanja i osvještavanja svakodnevnih pokreta kako bi se posvetili zdravlju svoje kralježnice. Besplatna provjera držanja, koja je dostupna na BodyScan ekranu postavljenom na Narodnom trgu, podsjeća nas koliko je važno „stati“ na trenutak i obratiti pažnju na vlastito tijelo.

Svakodnevni pokreti pod povećalom

Svaka šetnja rivom, uspon uz stare ulice ili čak sjedenje uz more – svi ti pokreti koje činimo svakodnevno mogu, s vremenom, utjecati na zdravlje naše kralježnice. Interaktivni BodyScan ekran na Narodnom trgu pruža priliku da se s minimalnim trudom i bez čekanja provjeri zdravlje leđa i donesu male, ali bitne promjene u svakodnevnim navikama.

Iako je bol u kralježnici jedna od najčešćih tegoba s kojima se ljudi suočavaju, mnogi ne obraćaju pažnju na nju dok ne postane kronična. Upravo zbog toga, dr. Tamara Kauzlarić-Živković, specijalist fizikalne medicine i rehabilitacije iz Croatia Poliklinike, naglašava važnost pravovremene provjere: „Svakodnevni pritisak na kralježnicu, bilo zbog lošeg držanja, nedostatka tjelesne aktivnosti ili nepravilnih pokreta, može dovesti do preuranjenih promjena na kralježnici. BodyScan ekran omogućuje građanima da na brz i jednostavan način dobiju uvid u stanje svoje kralježnice i poduzmu preventivne mjere, prije nego što problemi postanu ozbiljniji“.

cro2

Iskoristite priliku da osvijestite svoje pokrete

Puljani sada mogu sudjelovati u ovoj jedinstvenoj inicijativi i besplatno provjeriti svoje držanje. Prava nagrada nije samo fizička – ona dolazi u obliku osvještenja o važnosti malih pokreta i svakodnevnih navika. No, osim u Puli BodyScan ekrani postavljeni su i u Zagrebu, Splitu, Zadru, Rijeci, Osijeku, Varaždinu i Koprivnici, čime se omogućuje građanima diljem Hrvatske da na jednostavan način saznaju više o zdravlju svoje kralježnice.

Croatia Poliklinika je renomirana zdravstvena ustanova opremljena najmodernijim uređajima i tehnologijom za dijagnostiku i liječenje. U poliklinikama diljem Hrvatske rade vrhunski liječnički timovi i stručno medicinsko osoblje s dugogodišnjim iskustvom, a pacijentima je niz pregleda, pretraga i ostalih medicinskih usluga dostupno na jednom mjestu, bez čekanja.

Više informacija o kampanji i uslugama dostupno je na službenoj stranici Croatia Poliklinike. Pozivamo sve građane da iskoriste ovu jedinstvenu priliku za brigu o svom zdravlju.


Podijeli: Facebook Twiter