(Snimio Vedran Karuza / Novi list)
Idealan odabir za svaku prigodu, bilo da želite provesti mirno poslijepodne u bliskom društvu ili pak organizirati večeru za obitelj ili prijatelje
Poznati lanac restorana Batak svoj je prvi roštilj zapalio 2011. godine na lokaciji Batak Rudeš, a ove su godine započeli otvaranje restorana u gradovima na obali. Među prvim obalnim gradovima odabrane su Rijeka i Pula pa smo sunčani listopadski vikend iskoristili za posjet onome u Puli.
Omiljena destinacija svim gurmanima koji uživaju u hrani smjestila se na adresi Ul. Rimske centurijacije 101 u sklopu poznatog shopping centra. Velika terasa idealan je uvod u prekrasan interijer koji vas čeka čim zakoračite u svijet dobro pečene priče iz koje ćete izaći siti, sretni i puni novih gurmanskih dojmova.
Pulski Batak idealan je odabir za svaku prigodu, bilo da želite provesti mirno poslijepodne u bliskom društvu ili pak organizirati večeru za obitelj ili prijatelje, doživljaj će biti nezaboravan.
Prepoznatljivi po sočnim i ukusnim jelima s roštilja poput nezaobilaznih ćevapa, gurmanske pljeskavice ili punjene vješalice, na meniju restorana Batak može se pronaći i kvalitetan rib-eye steak, file lososa, burger te BBQ rebarca i krilca.
Ono što smo posebno istražili u Puli su plate i ponuda koja odgovara čitavom društvu.
Voditelj Silvio predložio nam je nekoliko jela koja su mamila i izgledom i okusom, a kako i ne bi kada se pripremaju na otvorenoj vatri i drvenom ugljenu, što jelima osigurava izuzetan okus, miris i sočnost, a posjetiteljima neodoljive arome koje se šire prostorom te uvertiru u ono što ih čeka na prvi griz.
Kada se cijelo društvo okupi i zauzme svoje pozicije za stolom, vrijeme je za naručivanje pića i slasnih predjela kojih ovdje ne manjka i koji će poslužiti kao savršena uvertira u veličanstvena glavna jela.
Imali smo priliku isprobati paštetu od pileće i gusje jetre s tartufima koja se savršeno stapa uz maslac, džem od luka i jednostavno maže na hrskavo i toplo brioche pecivo. Pašteta se poslužuje u staklenki koja lako može “šetati” po stolu od prijatelja do prijatelja ne bi li usporedili dojmove.
Ljubitelji sira doći će na svoje uz crispy mozzarelu (fior di latte DOP mozzarella) posluženu uz coulis od pečenih žutih cherry rajčica i mladu salatu te zanimljiv slatkasti umak koji odlično nadopunjuje ovo ukusno predjelo.
U slučaju da meso želite ostaviti za glavno jelo, kao predjelo odaberite pohanu papriku punjenu sirom jer to će tek biti paleta okusa na kakvu još niste naišli. Pečena crvena paprika punjena selekcijom sireva, obložena panko mrvicama uz mladu salati i osvježavajući tartar umak, svojom će aromom zadovoljiti sve one u potrazi za malo drugačijim predjelom.
A nakon predjela, zna se! Vrijeme je za isprobati perjanice restorana Batak koje za stol stižu savršeno pečene i začinjene. Ne čudi što stižu takve s obzirom na to da je restoran naveliko poznata dobro pečena priča koja na meniju ima najkvalitetnije namirnice koje prate sezonu, ali i želje svojih gostiju.
Preporuka je isprobati mesne uštipke s blagom pikantnom notom, napravljene od junetine i svinjetine te punjene dimljenom slaninom i crvenom paprikom uz sušene rajčice.
Klasične gurmane zadovoljit će i punjena vješalica od svinjskog karea sa sirom omotana dimljenom slaninom, a kada ste već tu, valja isprobati i jedno od statement jela – tri vrste ćevapa.
Fenomenalna je i obročna toplo-hladna salata s grillanom piletinom koja se sastoji od batka, zabatka i zelene salate pomiješane s feta sirom, tikvicama, polusušenim rajčicama i krutonima uz dressing po izboru.
Bilo da vam se ljepše slaže okus jogurta/meda ili senfa/aceta uz maslinovo ulje, ljubazno osoblje će vas upitati za vaše želje i složiti jednu od najzasitnijih i najukusnijh obročnih salata koju ste ikada isprobali.
Glavna jela možete popratiti i specifičnim prilozima kao što je domaći krumpir s topljenim sirom i prženim komadićima slanine za dodatnu čaroliju okusa.
__
Sadržaj nastao u suradnji s partnerom Batak.