Izlaznost manja od 10 posto

Rezultati izbora za mjesne odbore na području Grada Vodnjana

| Autor: Jelena Milović
(Arhiva Glasa Istre)

(Arhiva Glasa Istre)


Na izbore za šest mjesnih odbora na području Grada Vodnjana protekle nedjelje odazvao se 511 birač od 5.259, koliko ih ima na području Grada. Ukupna izlaznost je 9,7 posto. Izborno povjerenstvo objavilo je službene rezultate izbora za svih šest mjesnih odbora, a prema njima vijeće MO-a Galižana i MO-a Gajana činit će samo kandidati IDS s 95 glasova i pet članova vijeća u Galižani, sa 17 glasova, pet članova vijeća u Gajani, a vijeće MO-a Peroj samo članovi Kandidacijske liste grupe birača nositelja Nikole Škoka, sa 70 glasova i također pet članova vijeća, s obzirom da su to jedine liste kandididirane u tim mjesnim odborima.

Izlaznost

Prema rezultatima izbora za vijeće MO-a Vodnjan zapad najviše je glasova dobio IDS, njih 67 i tri člana vijeća. S 29 glasova i jednim članom vijeća ulazi Kandidacijska lista grupe birača nositelja Ivice Barabana te s 22 glasa i jednim članom vijeća ulazi HDZ. U vijeće MO-a Vodnjan sjever prema službenim rezultatima najviše glasova dobio je IDS, njih 91 i četiri člana vijeća. U vijeće ulazi i HDZ, s 27 glasova i jednim članom vijeća. U vijeće MO-a Barbariga – Betiga – Mandriol najviše je glasova dobio HDZ, njih 30 te ulazi u vijeće s tri člana, potom slijede Kandidacijske liste grupe birača nositelja Dalibora Britvića s 20 glasova i jednim mjestom u vijeću te IDS s 13 glasova i također jednim članom.

Izlaznost po mjesnim odborima je sljedeća: MO Barbariga – Betiga – Mandriol 30,3 posto, MO Peroj 10,5 posto, MO Gajana 11,8 posto, MO Vodnjan sjever 10 posto, MO Vodnjan zapad 8,4 posto te MO Galižana 7,2 posto.

Vijeća MO-a

IDS se pohvalio rezultatima i ustvrdio kako je s više od 57 posto glasova osvojio 18 od 30 mandata u vijećima mjesnih odbora Vodnjan-Dignano te pobijedio u četiri od šest mjesnih odbora.

- Hvala svima koji su izašli na izbore, posebice onima koji su svoj glas povjerili našim kandidatima. Bez obzira na malu izlaznost, građani Vodnjanštine poručili su da im je dosta eksperimenata i onih koji tvrde da imaju ‘čarobni štapić’. S naših lista izabrani su ljudi koji su spremni zasukati rukave i raditi za dobrobit cijele zajednice. Naime, rezultati se postižu radom, a ne riječima, istaknuo je predsjednik IDS-a Vodnjan Igor Orlić i najavio početak uspješnog rada u vijećima mjesnih odbora u provođenju predizbornih programa. Svi zajedno za uspješniju, bolju i ljepšu Vodnjanštinu, naglasio je.

- Pod mojim upravljanjem vodnjanski IDS biti će otvoren i uključiv prema svima koji imaju kvalitetne ideje i spremni su se angažirati za boljitak mjesta. Kao što je primjetno u ovom sazivu, podjele ne donose ništa dobrog. Treba nam više suradnje i puno konkretnog rada, zaključio je Orlić.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter